In Blog, Uncategorized

Απαντώντας σε ανακοίνωση της Noμαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και των τοπικών βουλευτών του κόμματος, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας επισημαίνει τα ακόλουθα: 

 

“Απευθυνόμενοι οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ σε εμένα ως εισηγητή εκ μέρους της Ν.Δ. του νέου εργασιακού νομοσχεδίου, αναρωτήθηκαν πως μπορεί κάποιος «να ρυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις όταν δεν έχει υπάρξει ποτέ εργαζόμενος»! Αν όντως δεν έγραψαν οι ίδιοι την ανακοίνωση αλλά υπέγραψαν το κείμενο που τους έφερε η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ, διέπραξαν ένα τεράστιο σφάλμα.

 

Πέραν της προφανούς παραδοξολογίας – τουλάχιστον σ’όσους ζουν στη Μαγνησία – ότι δήθεν δεν εργάζομαι κι ότι δεν εργάστηκα ποτέ (!) εκτέθηκαν αδικαιολόγητα σε πολιτικούς κινδύνους. Γιατί όλοι μπορούμε να φανταστούμε τι θα συμβεί αν δημοσιευθεί ο κατάλογος με τα άεργα και ανεπάγγελτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που πιστεύουν ότι τα ένσημα είναι γραμματόσημα…     

 

Οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι θα δυσκολευτώ να απαντήσω στο τι έκανε στα εργασιακά η κυβέρνηση Τσίπρα την περίοδο 2015-19. Η απάντηση όμως είναι προφανής και την έδωσε όχι η Ν.Δ. αλλά ο ελληνικός λαός, «ανταμείβοντας» τον ΣΥΡΙΖΑ με την τριπλή εκλογική ήττα του σε ευρωεκλογές, περιφερειακές και εθνικές κάλπες πριν 2 χρόνια. 

 

Δεν είναι θετικό σύμπτωμα η πολιτική αμνησία. Δεν είναι επίσης δόκιμο να κάνει κάποιος πολιτική με ψέματα. Το να βαφτίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την 4ήμερη εβδομάδα εργασίας με πλήρεις αποδοχές «πληρωμές υπερωριών με ρεπό» αγγίζει τα όρια της πολιτικής παράκρουσης. 

 

Η τραγική ειρωνεία για τους συμπαθείς συναδέλφους είναι ότι σε λίγες ώρες θα κληθούν να υπερψηφίσουν το  Άρθρο 31 που τώρα καταγγέλλουν ως «διάταξη ενός κατάπτυστου νομοσχεδίου», καθώς αποτελεί μέρος της Κοινοτικής Οδηγίας 1158/2019, την οποία συνυπέγραψε η κυρία Αχτσιόγλου ως τότε υπουργός Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ…

 

Θέλω να δω ποιες από τις θετικές διατάξεις του νομοσχεδίου θα καταψηφίσουν στην ονομαστική ψηφοφορία της Τετάρτης οι καλοί συνάδελφοι και ποιες θα αναγκαστούν να υπερψηφίσουν ακολουθώντας τον ΣΥΡΙΖΑ στην αναπόφευκτη κολοτούμπα του. 

 

Τώρα σε ό,τι αφορά την «ατιμώρητη γενικευμένη αυθαιρεσία στους χώρους δουλειάς» που καταγγέλλουν, πρέπει να μας εξηγήσουν κάποτε, όπως ζήτησα και στη Βουλή, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε το 2018 σε τιμωρητικές απολύσεις δεκάδων εργαζομένων του στο ραδιοφωνικό σταθμό του «Στο Κόκκινο». Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός. 

 

Θυμίζω εδώ πως το 2018 είχε απολυθεί σύσσωμη η απεργιακή επιτροπή των εργαζομένων στον κομματικό αυτό ραδιοσταθμό αφού είχαν προηγηθεί κι άλλες απολύσεις εργαζομένων του που αντιδρούσαν. Και σε τι αντιδρούσαν οι άνθρωποι; Στη μείωση των αποδοχών τους κατά 20% από τον ΣΥΡΙΖΑ! Έναν ΣΥΡΙΖΑ που είχε προσπαθήσει -εκβιαστικά και μονομερώς- να επιβάλει στους εργαζόμενους ριζικό «κούρεμα» των μισθών τους, την ώρα που εκείνοι ζητούσαν διάλογο με την διοίκηση του ραδιοσταθμού. Κι ακούμε σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ να μιλά για συλλογικές διαπραγματεύσεις και απολύσεις ως κήνσορας της ηθικής… 

 

Κλείνοντας, τους επισημαίνω ότι η εν λόγω «γενικευμένη αυθαιρεσία» του ΣΥΡΙΖΑ στην κομματική του επιχείρηση δεν έμεινε τελικά ατιμώρητη από τη Δικαιοσύνη που έκρινε ότι οι απολύσεις «στο Κόκκινο» ήταν παράνομες και καταχρηστικές.

 

Επειδή η ατυχής αυτή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει τις υπογραφές των 2 συναδέλφων, κάτι που έχει ξανασυμβεί, τους υπενθυμίζω ότι «το δις εξαμαρτείν ουκ (γυναικός και) ανδρός σοφού».”

Κωνσταντίνος Αρ. Μαραβέγιας

Βουλευτής Μαγνησίας

#social_media
Στοιχεία επικοινωνίας

Email
k.maravegias@parliament.gr

Διεύθυνση
Γραφείο Βόλου: Σωκράτους 26, 38221
Γραφείο Αθηνών: Μητροπόλεως 1, 10557
Τηλ.: 2421 102227, 2421 102228,
210 3217162