In Blog

Για αποθέωση του ανορθολογισμού και αφωνία εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα μεγάλα ζητήματα της πανδημίας και της οικονομίας, έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, κατά την τοποθέτησή του επί του νομοσχεδίου για τον οικονομικό απολογισμό-ισολογισμό του Κράτους έτους 2019.

 

Η κριτική του κ. Μαραβέγια επικεντρώθηκε αρχικά στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στην πανδημική κρίση, με αφορμή και το άρθρο της «Εφημερίδας των Συντακτών» υπό τον τίτλο «Γιατί δεν ανακάμπτει ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε καν λίγο;». Όπως είπε ο κ. Μαραβέγιας, το πρόβλημα που αναδεικνύει η εφημερίδα είναι πως, απέναντι στα μεγάλα ζητούμενα της σημερινής συγκυρίας, ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί την αφωνία, την ανυπαρξία και την πρόκληση θορύβου. Ανέφερε, μάλιστα, ως χαρακτηριστικά παραδείγματα τις απόψεις για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών, χωρίς όμως κανένα έλεγχο των υπόχρεων, και την ανάγκη αγοράς συνδυασμού μονοκλωνικών αντισωμάτων συγκεκριμένης φαρμακοβιομηχανίας, τα οποία τελικά απέσυρε η ίδια η εταιρία από την αξιολόγηση του ΕΜΑ.

 

Ο κ. Μαραβέγιας κατηγόρησε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ για καταστροφολογικούς ισχυρισμούς εναντίον των υγειονομικών του ΕΣΥ και της επιστημονικής τους επάρκειας, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει τον ισχυρισμό ότι «ο εμβολιασμός δεν αποτελεί «διαβατήριο» επιστροφής στην κανονικότητα για κανένα», που καταγράφηκε σε Επερώτηση του κ. Τσίπρα, λέγοντας αποτελεί την αποθέωση του ανορθολογισμού που αποτελεί βασικό στοιχείο της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Αναφερόμενος στον τομέα της οικονομίας, ο κ. Μαραβέγιας κατήγγειλε την αξιωματική αντιπολίτευση για αφωνία απέναντι σε θετικές εξελίξεις για τη χώρα, όπως η μείωση της ανεργίας τον Σεπτέμβριο στο 13% έναντι 16,5% τον Σεπτέμβριο του 2020, η δημόσια δέσμευση του Χρ. Σταϊκούρα ότι η κυβέρνηση θα ενισχύσει όλους τους πληττόμενους από την ενεργειακή κρίση δίνοντας επιπλέον χρήματα για το επίδομα θέρμανσης, πέραν δηλαδή των 500 εκατ. ευρώ που έχουν ήδη εγκριθεί για κάλυψη των αυξήσεων σε ηλεκτρικό, πετρέλαιο και φυσικό αέριο, αλλά και η εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι τελικά η ανάπτυξη για το 2021 θα ξεπεράσει το 7%, γεγονός που διασφαλίζει και 2η αύξηση κατώτατου μισθού, πέραν αυτής που έχει ήδη ανακοινωθεί για τους εργαζόμενους, το 2022.

 

Σε σχέση με τα θέματα του ισολογισμού και απολογισμού για το 2019, ο κ. Μαραβέγιας τόνισε ότι μετά από 5 χρόνια απραξίας του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκινά το περίφημο λογισμικό ERP (Enterprise Resource Planning) το οποίο θα απεικονίζει σε πραγματικό χρόνο την πλήρη περιουσιακή θέση του Δημοσίου. Πρόκειται, όπως είπε, για ένα έργο τεράστιας σημασίας, όχι μόνο για την πλήρη λογιστική παρακολούθηση των κρατικών δραστηριοτήτων αλλά κυρίως για την σωστή διαχείριση όλων των δημόσιων οικονομικών πόρων.

 

Στο σημείο αυτό, υπενθύμισε τα βάρη που κληρονόμησε η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ενδεικτικά την υπόθεση του ΛΕΠΕΤΕ, της επικουρικής ασφάλισης του προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας, που με μια απόφαση της τελευταίας στιγμής το τεράστιο ποσό που όφειλε ο ΛΕΠΕΤΕ πέρασε στο δημοσιονομικό αποτέλεσμα. μειώνοντας το κρατικό πλεόνασμα του 2019. Αποτέλεσμα ήταν η Eurostat να επιβάλει στη χώρα δημοσιονομική διόρθωση για το 2019, ύψους 545 εκατομμύριων ευρώ. Επίσης, ο κ. Μαραβέγιας υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε ως κληρονομιά την υπερφορολόγηση των πάντων, αφού μόνο το 2019 και μόνο για το περίφημο «μαξιλάρι» του κ. Τσακαλώτου, ο ΣΥΡΙΖΑ αφαίμαξε 11,5 δις ευρώ από την πραγματική οικονομία.

 

«Ευτυχώς για τους φορολογούμενους οι εποχές εκείνες της λεηλασίας εισοδημάτων και περιουσιών έχουν τελειώσει. Η παρούσα κυβέρνηση δουλεύει για να φέρει ανάπτυξη κι όχι νέους φόρους. Κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών, των Ελλήνων επενδυτών αλλά κυρίως της κοινωνίας μας. Γιατί δεν είναι οι φόροι αλλά οι άνθρωποι που φέρνουν την οικονομική ανάκαμψη και δημιουργούν την σημερινή ελπιδοφόρο προοπτική για τη χώρα μας», κατέληξε ο βουλευτής Μαγνησίας.

 

Κωνσταντίνος Αρ. Μαραβέγιας

Βουλευτής Μαγνησίας

#social_media
Στοιχεία επικοινωνίας

Email
k.maravegias@parliament.gr

Διεύθυνση
Γραφείο Βόλου: Σωκράτους 26, 38221
Γραφείο Αθηνών: Μητροπόλεως 1, 10557
Τηλ.: 2421 102227, 2421 102228,
210 3217162