In Blog

Άρθρο του υποψήφιου βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ και γιατρού – χειρουργού ΚΩΝ. ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Θεσσαλία»

 

«Εκλογές και επιλογές για το μέλλον της Μαγνησίας»

 

Σε 2 εβδομάδες όλοι μαζί θα αποφασίσουμε για το μέλλον της Μαγνησίας και της χώρας. Όπως έκανα καθ’όλη τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής περιόδου που μόλις ολοκληρώθηκε, συστρατεύομαι ξανά με τη μεγάλη προσπάθεια της ΝΔ να πάει την Ελλάδα σταθερά και τολμηρά μπροστά.

Γι’αυτό δεν χρειάζεται να ξαναγνωριστούμε, γνωριζόμαστε πολύ καλά εδώ και δεκαετίες. Εγώ συνεχίζω να ζω στη Μαγνησία, όπου γεννήθηκα και εργάζομαι. Άλλωστε ήμασταν πολύ κοντά αυτή τη 4ετία, όπως θα ‘μαστε και μετά τις εκλογές. Γιατί μόνο μαζί μπορούμε να πάμε μπροστά τη Μαγνησία.

Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε λοιπόν μαζί και στο μέλλον. Γιατί εγώ παραμένω στη Μαγνησία. Στην Αθήνα πήγα μόνο όταν έπρεπε να μεταφέρω αιτήματα των συμπολιτών μου και να μιλήσω με τους αρμόδιους υπουργούς, εντός και εκτός Βουλής. Αναζητώντας και προωθώντας λύσεις για τα προβλήματα του τόπου.

Το γεγονός αυτό αναδεικνύει και ο απολογισμός του κοινοβουλευτικού μου έργου. Κατέθεσα στη Βουλή πάνω από 320 Ερωτήσεις, Αναφορές και Αιτήσεις Κατάθεσης Εγγράφων. Με 250 ομιλίες και τοποθετήσεις στην Ολομέλεια και σε κοινοβουλευτικές επιτροπές. Συμμετέχοντας στην επεξεργασία σχεδόν 50 νομοσχεδίων της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Στην κοινοβουλευτική αυτή πορεία ξεχωρίζω τον ορισμό μου ως γενικού εισηγητή της πλειοψηφίας σε καίρια νομοσχέδια όπως ήταν το νέο Εργασιακό και αυτό για τη δημιουργία του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία. Επίσης η ΝΔ με τίμησε ορίζοντας με ειδικό εισηγητή 2 πολύ σημαντικών Κοινοτικών πρωτοβουλιών: του Ευρωπαϊκού Σχέδιου κατά του Καρκίνου και του Προσχέδιου Οδηγίας για τον Ευρωπαϊκό Κατώτατο Μισθό.

Όμως ο πρώτος μου στόχος ήταν και παραμένει το καλό του τόπου μας. Συγκρούστηκα πολλές φορές για τη Μαγνησία κι αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, ούτε επεδίωξα ποτέ να γίνω. Έχω δουλειά -δόξα τω Θεώ- και δεν χρειάζομαι 2ο επάγγελμα. Ούτε πρόκειται να μετοικήσω στην Αθήνα, γιατί πιστεύω ότι μόνο βιώνοντας τα προβλήματα του τόπου, θα μπορώ να αγωνίζομαι αποτελεσματικότερα για την επίλυση τους.

Η ιστορία και το παρόν της Μαγνησίας δημιουργούν ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των ανθρώπων της. Το μέλλον όμως απαιτεί πολλά περισσότερα. Πέρα από την αίσθηση της κοινότητας όπου όλοι ανήκουμε πρέπει να έχουμε κι ένα σχέδιο για το μέλλον που θέλουμε. Ένα κοινό όραμα που θα μας δείχνει όχι μόνο πού θέλουμε να πάμε αλλά και πώς θα φτάσουμε εκεί.

Το 2019 κατέβηκα για 1η φορά στον πολιτικό στίβο θέλοντας να υπηρετήσω την διπλή αυτή αποστολή. Κι οι πολίτες της Μαγνησίας με τίμησαν δίνοντας μου την ευκαιρία να πολεμήσω για αυτούς τους δύσκολους στόχους. Η δική μου παρουσία στη πολιτική τα τελευταία 4 χρόνια αφορούσε αυτό το όραμα. Μια σύγχρονη Μαγνησία που όμως δεν θα αφήνει κανένα πίσω. Ένα τόπο που σταθερά προσελκύει το διεθνές ενδιαφέρον -όχι μόνο τουριστικό- για νέες, ποιοτικές δουλειές για τους νέους ανθρώπους. Μια Μαγνησία όμως όπου και οι ηλικιωμένοι, οι χρόνια πάσχοντες και όλοι οι κοινωνικά ευάλωτοι συμπολίτες μας θα έχουν πάντα την φροντίδα που δικαιούνται και χρειάζονται.

Γι’αυτό όμως η Ελλάδα και η κοινωνία μας χρειάζονται σταθερή κυβέρνηση. Αυτή είναι και η πρόταση της ΝΔ στον Ελληνικό λαό. Ο Κ. Μητσοτάκης ζητά την αυτοδυναμία, όχι απλά για να αποφευχθούν φαινόμενα αστάθειας -λόγω συνεχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων. Αλλά γιατί οι πολίτες ένιωσαν το 2015-19 «στο πετσί τους» τι σημαίνουν οι κυβερνήσεις συνεργασίας. Κάτι που κανείς μας δεν αξίζει να ξαναζήσει. Τελικά, από αυτήν ακριβώς τη σύγκριση της ΝΔ με τους υπολοίπους θα κερδίσουμε το μέλλον της χώρας μας και της Μαγνησίας.

Κωνσταντίνος Αρ. Μαραβέγιας

Βουλευτής Μαγνησίας

#social_media
Στοιχεία επικοινωνίας

Email
k.maravegias@parliament.gr

Διεύθυνση
Γραφείο Βόλου: Σωκράτους 26, 38221
Γραφείο Αθηνών: Μητροπόλεως 1, 10557
Τηλ.: 2421 102227, 2421 102228,
210 3217162