In Blog

Την ακλόνητη πεποίθηση ότι μόνο η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορούν να διαχειριστούν τα κρίσιμα ζητήματα της χώρας, προκειμένου η Ελλάδα να βαδίσει με ασφάλεια στο μέλλον, εξέφρασε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας και εκ νέου υποψήφιος κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας κατά τη διάρκεια ομιλίας του, το βράδυ της Παρασκευής, στην Αγριά.

 

Τον κ. Μαραβέγια υποδέχθηκαν με θέρμη και ενθουσιασμό επαγγελματίες και κάτοικοι της περιοχής, με τους οποίους συζήτησε σε θετικό και εποικοδομητικό κλίμα για τα προβλήματα και τις λύσεις που πρέπει να προωθηθούν. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ζήτημα αξιοποίησης της Παιδόπολης «Αγ. Σοφία» Αγριάς, για το οποίο ο κ. Μαραβέγιας ανέπτυξε στενή συνεργασία τα τελευταία χρόνια με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, με αντικείμενο την προώθηση της πρότασης του Συλλόγου Αποφοίτων Παιδοπόλεων να μετατραπεί ο χώρος σε κέντρο παραθερισμού για Άτομα με Αναπηρία και τις οικογένειές τους. Επίσης, είχε ασκήσει παρεμβάσεις για την καλύτερη λειτουργία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ατόμων με νοητική υστέρηση και άλλες αναπηρίες, που αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές κοινωνικές δομές που λειτουργούν στην περιοχή, όπως και για την ενίσχυση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγριάς με τη δωρεά πέντε ηλεκτρονικών υπολογιστών.

 

Επίσης δόθηκε έμφαση στην ανάγκη στήριξης της τοπικής οικονομίας και των επαγγελματιών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι απώλειες από τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης. Ο κ. Μαραβέγιας υπενθύμισε ότι πριν 4 χρόνια ο ίδιος είχε μιλήσει στην Αγριά για την αδιαπραγμάτευτη δέσμευση της Ν.Δ. να μειώσει τους φόρους για όλους τους Έλληνες. Η δέσμευση αυτή έγινε πράξη, όπως είπε, καθώς σήμερα πληρώνουμε πενήντα λιγότερους φόρους και χαμηλότερες εισφορές. Ο ΕΝΦΙΑ μειώθηκε όχι κατά 30% όπως είχε αρχικά υποσχεθεί η ΝΔ, αλλά κατά 35%, ενώ στο εξής θα μειωθεί για ακόμα 10% για όλα τα σπίτια που ασφαλίζονται έναντι φυσικών καταστροφών.

 

Επιπλέον, ο φορολογικός συντελεστής μειώθηκε από το 22% στο 9%. Η εισφορά αλληλεγγύης καταργήθηκε καθολικά. Η φορολόγηση των αγροτών μειώθηκε στο 50% για τα συνεργατικά σχήματα. Ενώ οι γονείς μπορούν επιτέλους να μεταβιβάζουν δωρεάν τις περιουσίες τους στα παιδιά τους.

 

Όπως είπε ο κ. Μαραβέγιας, η κυβέρνηση της ΝΔ δαπάνησε περίπου 57 δισεκατομμύρια για την ακρίβεια, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις εισαγόμενες κρίσεις της πανδημίας και του ενεργειακού κόστους, στηρίζοντας την οικονομία, την κοινωνία και την εργασία.

 

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε την ανάγκη μαζικής συμμετοχής στην κάλπη της 21ης Μαΐου και κάλεσε τους πολίτες της Αγριάς να δώσουν δεύτερη εντολή στη Νέα Δημοκρατία ώστε να μπορέσει να συνεχίσει το πρόγραμμά της για μια ισχυρή Ελλάδα.

 

Αναφερόμενος, τέλος, στη δική του υποψηφιότητα, επισήμανε ότι πριν 4 χρόνια στάθηκε απέναντί τους και τους υποσχέθηκε ότι θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στη δημιουργία συνθηκών που θα παρέχουν εργασία, ανάπτυξη, πρόοδο, προοπτική και ελπίδα για όλους τους κατοίκους της Μαγνησίας. Κατά τη διάρκεια της τετραετίας εργάστηκε με προσήλωση για να ανταποκριθεί σ΄αυτή τη δέσμευση και το ίδιο θα πράξει, με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη, την επόμενη τετραετία, εάν οι συμπολίτες τον εμπιστευθούν για μια δεύτερη κοινοβουλευτική θητεία.

Κωνσταντίνος Αρ. Μαραβέγιας

Βουλευτής Μαγνησίας

#social_media
Στοιχεία επικοινωνίας

Email
k.maravegias@parliament.gr

Διεύθυνση
Γραφείο Βόλου: Σωκράτους 26, 38221
Γραφείο Αθηνών: Μητροπόλεως 1, 10557
Τηλ.: 2421 102227, 2421 102228,
210 3217162