In Blog, Uncategorized

Για θεωρίες συνωμοσίας σε βάρος της κυβέρνησης κατήγγειλε τον Αλ. Τσίπρα στη Βουλή ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας. Κατά την ομιλία του επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, την Πέμπτη, ο κ. Μαραβέγιας επιτέθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τις δηλώσεις του για την υπόθεση της 19χρονης στην Ηλιούπολη και τον ισχυρισμό του ότι η ΝΔ αφήνει ατιμώρητα τα σεξουαλικά εγκλήματα. Μάλιστα, εκτίμησε, ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις του κ. Τσίπρα, θα έχουν σοβαρές πολιτικές παρενέργειες.

Ειδικότερα, κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι αποφάσισε να κλιμακώσει τη χυδαιότητα, πιστεύοντας ότι θα μεταφέρει την προσοχή από την πραγματική παραπομπή του κ. Παππά στη Δικαιοσύνη, στις φανταστικές κατηγορίες του κατά της ΝΔ. Για την υπόθεση της Ηλιούπολης, ο κ. Μαραβέγιας τόνισε ότι «αφορά στην απάνθρωπη εκμετάλλευση ενός κοριτσιού και το τελευταίο που θα περίμενε κανείς ήταν η πολιτική της εκμετάλλευση. Και μάλιστα από τον ίδιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που σε ρόλο ανακριτή ρώτησε αν ο κατηγορούμενος αστυνομικός ψηφίζει ΝΔ. Λες κι η απαξία ενός εγκλήματος εξαρτάται από το τι ψηφίζει ο εγκληματίας».

Για τον ισχυρισμό ότι η ΝΔ αφήνει ατιμώρητα τα σεξουαλικά εγκλήματα, ο κ. Μαραβέγιας έκανε λόγο για άπειρο θράσος του κ. Τσίπρα, καθώς ήταν εκείνος που ψήφισε το νέο Ποινικό Κώδικα, ο οποίος μετέτρεψε από κακούργημα σε πλημμέλημα τα σεξουαλικά εγκλήματα μεταξύ συγγενών και προέβλεπε ως τιμωρία για το βιασμό τη χρηματική ποινή.

Επίσης, ο βουλευτής δεν παρέλειψε να επικρίνει τον Αλ. Τσίπρα για την αναφορά του ότι η κυβέρνηση και η ΝΔ αποτελούν «δυνάμεις που διχάζουν τη κοινωνία». «Ήταν πραγματικά μια αναφορά εκτός τόπου και χρόνου», είπε και πρόσθεσε ότι η ΝΔ είναι η «απροκατάληπτη εθνική παράταξη» όπως έλεγε ο ιδρυτής της, που απορρίπτει κάθε διχαστική λογική για να ενώσει το έθνος αλλά και να αποδώσει κοινωνική δικαιοσύνη στους πολίτες.

Αναφερόμενος στο συζητούμενο νομοσχέδιο, ο κ. Μαραβέγιας τόνισε ότι στοχεύει στη μείωση των «κόκκινων» δανείων σε μονοψήφια ποσοστά ως το 2022 και στην επιτάχυνση του προγράμματος «Ηρακλής» που θα επιτρέψει στις τράπεζες να εστιάσουν στον πραγματικό τους ρόλο, δηλαδή στη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των νοικοκυριών. Παράλληλα βελτιώνεται το υφιστάμενο πλαίσιο για τις διαδικασίες αφερεγγυότητας, δημιουργώντας ένα καθαρό πεδίο για όλους.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που περιέχει ευεργετικά μέτρα, όπως τον μηδενισμό των ενοικίων του Ιουλίου που αφορούν επιχειρήσεις του πολιτισμού και του αθλητισμού, διοργάνωσης εκδηλώσεων ή εκθέσεων αλλά και πάρκα αναψυχής που παραμένουν κλειστά με κρατική εντολή. Παράλληλα επεκτείνει το ευνοϊκό φορολογικό και δασμολογικό καθεστώς εισαγωγής και κυκλοφορίας οχημάτων για ΑμεΑ και στους αναπήρους που πάσχουν από καρδιακή ανεπάρκεια τελικού σταδίου ή είναι μεταμοσχευμένοι πνευμονοπαθείς. Έτσι απαλλάσσονται αναδρομικά και αυτές οι ευάλωτες κατηγορίες από το τέλος ταξινόμησης και τα τέλη κυκλοφορίας έτους 2021 και επομένων.

Σε ό,τι αφορά την μείωση του Φ.Π.Α στο 6% για τις ψηφιακές εκδόσεις βιβλίων πρόκειται, όπως είπε, για ένα πολύ σωστό μέτρο, το οποίο όμως ζήτησε να συμπληρωθεί με την υπαγωγή και εκπαιδευτικών βοηθημάτων όπως οι χάρτες κι οι υδρόγειες σφαίρες, επαναφέροντας παλαιότερη πρότασή του. «Πρόκειται για εκπαιδευτικά βοηθήματα που κακώς και άδικα είχε ανεβάσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο 24%, χωρίς ουσιαστικό δημοσιονομικό όφελος και είναι καιρός να αποκαταστήσουμε αυτή την αδικία», κατέληξε.

Κωνσταντίνος Αρ. Μαραβέγιας

Βουλευτής Μαγνησίας

#social_media
Στοιχεία επικοινωνίας

Email
k.maravegias@parliament.gr

Διεύθυνση
Γραφείο Βόλου: Σωκράτους 26, 38221
Γραφείο Αθηνών: Μητροπόλεως 1, 10557
Τηλ.: 2421 102227, 2421 102228,
210 3217162