In Blog

Δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για την προσπάθεια εκμετάλλευσης της μελέτης Τσιόδρα-Λύτρα ως «μεγάλο αντιπολιτευτικό χαρτί», άσκησε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, κατά την ομιλία του για τον προϋπολογισμό του 2022. Ο βουλευτής κατήγγειλε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για ανευθυνότητα και πολιτική «ότι να΄ναι», επισημαίνοντας ότι η μελέτη δεν καταλήγει σε νέα συμπεράσματα, παρά στη διαχρονική διαπίστωση ότι οι ΜΕΘ στα περιφερειακά νοσοκομεία χρήζουν ενίσχυσης. «Όταν αυτά συνέβαιναν σε εποχές κανονικότητας, είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι δεν θα ίσχυαν στον καιρό της πανδημίας, παρά την τιτάνια προσπάθεια που έγινε» διερωτήθηκε ο κ. Μαραβέγιας και σχολίασε ειρωνικά τη δήλωση του Αλ. Τσίπρα ότι «το 99% των ανθρώπων που διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ, πεθαίνουν».

 

Στο σημείο αυτό, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην στάση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλη, ο οποίος πήρε αποστάσεις από την κριτική του Αλ. Τσίπρα αναφέροντας χαρακτηριστικά «Τα λέμε όλα και “μετά θα δούμε τι θα κάνουμε” ως κυβέρνηση». Όπως είπε ο κ.  Μαραβέγιας, «ακόμα και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ στελέχη που θέλουν να προστατεύσουν τη σοβαρότητα τους, απορρίπτουν την λαϊκίστικη αντιπολίτευση τύπου «ότι να΄ναι» του κ. Τσίπρα. Και δεν είναι μόνος του ο κ. Φίλης». 

 

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του 2022, τόνισε ότι η κυβέρνηση χτίζει μια Ελλάδα με ασφάλεια και ευημερία για όλους, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει όχι μόνο την αρνητική διεθνή συγκυρία της τελευταίας 2ετίας, αλλά και ένα οργανωμένο εσωτερικό μέτωπο αρνητών. Συγκεκριμένα, ο κ. Μαραβέγιας έκανε λόγο για αρνητές της σοβαρότητας και της ευθύνης, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται δυστυχώς και κόμματα της αντιπολίτευσης, που συνεχίζουν απερίσκεπτα να παίζουν με την ζωή και την ευημερία των πολιτών, όπως είπε. 

 

«Απέναντι σ’αυτό το μέτωπο αρνητών της ευθύνης, η κυβέρνηση χτίζει σταθερά μια νέα Ελλάδα, προχωρώντας το 2022 σε: νέες μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, ενίσχυση του Κοινωνικού Κράτους και θωράκιση της Εθνικής Άμυνας» επισήμανε ο βουλευτής και υπογράμμισε ότι ο προϋπολογισμός του 2022, όχι μόνο δεν περιλαμβάνει κανένα νέο φόρο, αλλά αντιθέτως φέρνει πρόσθετες φοροελαφρύνσεις όπως: 

  • Την μονιμοποίηση της κατάργησης του φόρου δωρεών και γονικών παρόχων που πρωτοεφαρμόστηκε τον Οκτώβριο
  • Τη μείωση του φόρου νομικών προσώπων από το 24% στο 22%
  • Τη προσαυξημένη έκπτωση φόρου για δραστηριότητες στην πράσινη οικονομία, την ενέργεια και την ψηφιοποίηση
  • Την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης σε νέους αγρότες κι όσους συμμετέχουν σε συνεταιριστικά σχήματα
  • Τη παγίωση της μείωσης -που άρχισε από 1ης Οκτωβρίου- του Φ.Π.Α στις ζωοτροφές από το 13% στο 6% καθώς και
  • Γενναία φορολογικά κίνητρα για συνενώσεις και συνεργασίες μικρομεσαίων και πολύ μικρών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένης και της έκπτωσης φόρου εισοδήματος.

Τέλος, καταγράφοντας τα αναπτυξιακά δεδομένα της ελληνικής οικονομίας λίγο πριν το 2022, ο κ. Μαραβέγιας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ελπιδοφόρα εκτίμηση της Deutsche Bank για ανάπτυξη 8,7% στην Ελλάδα, που φέρνει τη χώρα μας δεύτερη στην Ευρώπη αλλά και ψηλότερα ακόμα από τον μέσο ρυθμό ανάπτυξης ΗΠΑ, Ιαπωνίας και Κίνας για το 2021. Όπως είπε, είναι και αυτό ένα δείγμα σοβαρότητας του οικονομικού επιτελείου, το οποίο χαίρει της εμπιστοσύνης των διεθνών εταίρων αλλά κυρίως των Ελλήνων φορολογουμένων, καθώς έχει καταστήσει πλέον την εποχή της φορολεηλασίας του ΣΥΡΙΖΑ ένα μακρινό, κακό παρελθόν. Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη μείωση της ανεργίας στο 13% κατά το 3ο τρίμηνο του 2021, τονίζοντας ότι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει πιο γρήγορα από ότι αναμενόταν, οδηγώντας το 2022 σε ρυθμό ανάπτυξης 4,5%. 

Κωνσταντίνος Αρ. Μαραβέγιας

Βουλευτής Μαγνησίας

#social_media
Στοιχεία επικοινωνίας

Email
k.maravegias@parliament.gr

Διεύθυνση
Γραφείο Βόλου: Σωκράτους 26, 38221
Γραφείο Αθηνών: Μητροπόλεως 1, 10557
Τηλ.: 2421 102227, 2421 102228,
210 3217162