In Blog

 

Την αναγκαιότητα σύστασης μιας ενιαίας Εθνικής Αρχής κεντρικών προμηθειών προϊόντων και υπηρεσιών υγείας (ΕΚΑΠΥ), υπογράμμισε στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής επί του σχετικού νομοσχεδίου του Υπ. Υγείας, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κων. Μαραβέγιας, ο οποίος αναφέρθηκε και στην πρόσφατη πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της covid-19 ατόμων ηλικίας άνω των 60 ετών, κάνοντας λόγο για μια πράξη ευθύνης για τη χώρα.

 

«Ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης με την ανακοίνωσή του για τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των ανεμβολίαστων άνω των 60 ετών έκανε για μια ακόμα φορά το χρέος του. Με υπευθυνότητα, γνώση και σοβαρότητα έναντι της Ελληνικής κοινωνίας», επισήμανε ο βουλευτής Μαγνησίας και ιατρός, «ανέλαβε το πολιτικό κόστος που μόνο οι πραγματικοί ηγέτες αναδέχονται. Αποδέχθηκε το ενδεχόμενο να δυσαρεστήσει κάποιους προκειμένου να προστατεύσει το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των πλέον ευάλωτων συμπολιτών μας. Για να σώσει χιλιάδες ζωές».

 

Δεν στάθηκε όμως ο κ. Μαραβέγιας, μόνο στην πολιτική βούληση της κυβέρνησης να παρέμβει άμεσα και δραστικά για την αποκλιμάκωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας αλλά σχολίασε και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει εγκλωβιστεί σε μια αδιέξοδη εργαλειοποίηση της πανδημίας, προκαλώντας σύγχυση με τις παλινωδίες του και δυσαρέσκεια ακόμη και στο εσωτερικό του.

 

Αναφερόμενος στην μάχη της κυβέρνησης και των υγειονομικών κατά της πανδημίας, επισήμανε ότι την στιγμή του μεγάλου αγώνα «κάποιοι φυγομαχούν ή ακόμα χειρότερα υπονομεύουν την κοινή προσπάθεια. Διάβαζα τις μίζερες ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν τιμωρία και οικονομική εξόντωση των ανεμβολίαστων που δεν θα επιλέξουν το εμβόλιο αλλά το κατοστάρικο!

 

Τα πράγματα είναι πλέον ξεκάθαρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτιμά την ανθρώπινη ζωή λιγότερο από 100 ευρώ! Δεν τον ενδιαφέρουν οι χιλιάδες ανθρώπινες ζωές που θα χαθούν αν δεν εμβολιαστούν οι άνω των 60. Τον ενδιαφέρει μόνο το κατοστάρικο (!) του προστίμου που προφανώς για τον κ. Τσίπρα είναι χειρότερο από τον θάνατο ενός ή και περισσότερων συνανθρώπων μας! Τόσο κυνικός και μισάνθρωπος κατέληξε να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αρμενίζοντας στα πέλαγα του λαϊκισμού. Και τώρα βυθίζεται στα μαύρα νερά της πολιτικής ανυποληψίας και της απανθρωπιάς», κατέληξε ο βουλευτής Μαγνησίας.

 

Τέλος, για το νομοσχέδιο του Υπ. Υγείας, ο κ. Μαραβέγιας, εξήρε την πρωτοβουλία του Υπουργού Υγείας κ. Θαν. Πλεύρη να σχηματιστεί επιτέλους μια Εθνική Αρχή, ένας κεντρικός φορέας κεντρικών προμηθειών προϊόντων και υπηρεσιών υγείας, με ορατά οφέλη στο σύστημα Υγείας, στην οικονομία και στην κοινωνία.

 

«Η Αριστερά», κατέληξε ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ, «καταψηφίζει το νομοσχέδιο γιατί θέλει να παραμείνει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για την Αρχή Προμηθειών, να μην γίνει δηλαδή αυτή ΝΠΙΔ. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι με το ισχύον πλαίσιο η Αρχή Προμηθειών Υγείας …κατάφερε να ολοκληρώσει επί ΣΥΡΙΖΑ μόνο 3 διαγωνισμούς, κι αυτούς μετά από 5 χρόνια».

 

Κωνσταντίνος Αρ. Μαραβέγιας

Βουλευτής Μαγνησίας

#social_media
Στοιχεία επικοινωνίας

Email
k.maravegias@parliament.gr

Διεύθυνση
Γραφείο Βόλου: Σωκράτους 26, 38221
Γραφείο Αθηνών: Μητροπόλεως 1, 10557
Τηλ.: 2421 102227, 2421 102228,
210 3217162