In Blog

«Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μαγνησία ανέδειξε τη σύγχρονη, δυναμική, εξωστρεφή και πολυδιάστατη ταυτότητα του τόπου μας. Ανέδειξε τον ενεργό και δυναμικό ρόλο που παίζει ο Νομός στο πλαίσιο ενός ευρύτερου εθνικού σχεδίου ανάκαμψης της οικονομίας». Αυτό τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας που συνόδευσε τον πρωθυπουργό σε όλες τις επισκέψεις, συναντήσεις και επαφές που είχε κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στη Μαγνησία. 

 

Ο βουλευτής υποδέχθηκε το πρωί τον κ. Μητσοτάκη, μαζί με τους άλλους κυβερνητικούς βουλευτές και στελέχη του κόμματος, στην Κτηνοτροφική Μαγνησίας Α.Ε., γνωστή υπό τον διεθνή τίτλο Greek Family Farm, της οικογένειας Τσαγκάρη, στον Πλάτανο Αλμυρού. Η επιχείρηση δραστηριοποιείται σε συνολικά 20 χώρες του εξωτερικού και στις 5 ηπείρους, διαθέτοντας εκτός Ελλάδος το 100% της παραγωγής της. Διατηρεί πλήρως καθετοποιημένη επιχείρηση παραγωγής φέτας, η οποία ειδικεύεται στην παραγωγή βιολογικής και συμβατικής φέτας ΠΟΠ καθώς και προϊόντων όπως το πρόβειο και το κατσικίσιο τυρί αλλά και τα τυριά τυρογάλακτος.

 

Στο πλαίσιο της συνεχούς βελτίωσης και αναβάθμισης της, η εταιρεία προχώρησε σε επενδύσεις ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν στην επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου παραγωγής, καθώς και του συσκευαστηρίου, ενώ στο πλαίσιο προστασίας του περιβάλλοντος έχει θέσει ως στόχο τη διαρκή μείωση του αποτυπώματός της.

 

Ακολούθησε επίσκεψη στο πρωτοποριακό θερμοκήπιο του Αγροκτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Βελεστίνο, το οποίο χρησιμοποιεί τις σύγχρονες τεχνολογίες με στόχο να καταστεί πλήρως αυτόνομο σε ενεργειακό επίπεδο. Το κλειστό θερμοκήπιο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αποτελεί το μέλλον της αγροτικής παραγωγής η οποία πλήττεται από την κλιματική αλλαγή.

 

Η έρευνα που πραγματοποιείται στο αγρόκτημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι πολυδιάστατη και, μεταξύ άλλων, αφορά στην καλλιέργεια ενεργειακών φυτών και τη μελέτη των αποδόσεών τους, στην μελέτη νέων, βελτιωμένων ποικιλιών και υβριδίων διαφόρων καλλιεργειών, στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών σε όλους τους τομείς της καλλιεργητικής πρακτικής, στην εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων και τεχνικών παραγωγής αγροτικών προϊόντων και στην αποτίμηση του οικονομικού αποτελέσματος όλων αυτών. 

 

Επόμενος σταθμός του πρωθυπουργού, πριν την υποδοχή του στην πόλη του Βόλου, ήταν  το Μουσείου Λιμναίου Πολιτισμού, συνοδευόμενος και από τον γιο του Κωνσταντίνο, όπου ενημερώθηκε για την ιστορία της λίμνης και τον ρόλο της στη τοπική κοινωνία και οικονομία. Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός ήταν παρών στην υπογραφή σύμβασης επέκτασης του αρδευτικού δικτύου 26χλμ της λίμνης Κάρλα, μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του αναδόχου που θα υλοποιήσει το έργο. Εκεί ήταν και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεωργαντάς. Η υπογραφή της σύμβασης για το έργο επέκτασης κατά 26 χιλιόμετρα των αρδευτικών δικτύων, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, είναι μείζονος σημασίας καθώς το έργο θα καλύψει τις αρδευτικές ανάγκες σε επιπλέον 26.000 στρέμματα καλλιεργειών στις περιοχές του Στεφανοβικείου και του Ριζομύλου. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 16 εκατομμύρια ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

 

«Η Μαγνησία του 21 ου αιώνα είναι μια από τις πιο δυναμικές περιοχές της χώρας, με τεράστιες δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης. Ένας Νομός με αυτοπεποίθηση που διαρκώς εξελίσσεται, αξιοποιώντας δυναμικά ευκαιρίες και διαθέσιμους πόρους. Ένας τόπος που προοδεύει και πρωταγωνιστεί σε πανελλαδικό επίπεδο», τόνισε ο κ. Μαραβέγιας μετά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην περιοχή.

Κωνσταντίνος Αρ. Μαραβέγιας

Βουλευτής Μαγνησίας

#social_media
Στοιχεία επικοινωνίας

Email
k.maravegias@parliament.gr

Διεύθυνση
Γραφείο Βόλου: Σωκράτους 26, 38221
Γραφείο Αθηνών: Μητροπόλεως 1, 10557
Τηλ.: 2421 102227, 2421 102228,
210 3217162