In Blog

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεσμεύεται ότι οι νέοι πόροι για τη στήριξη της οικονομίας θα προκύψουν μόνο από ανάπτυξη και όχι από νέα φορολογία». Αυτό τόνισε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, κατά την ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2023 και υπεραμύνθηκε της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης επισημαίνοντας ότι το 2022 κατάφερε κάτι που φάνταζε ακατόρθωτο. Μέσα σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον και χωρίς την επιβολή νέων φόρων, πέτυχε να διαθέσει 10,7 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, 4,4 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και να φέρει επιπλέον μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 350 εκατ. ευρώ.

 

Ο κ. Μαραβέγιας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει συγκεκριμένες, τεκμηριωμένες και ρεαλιστικές προτάσεις για την ανάπτυξη της χώρας, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν διαθέτουν συγκεκριμένες ιδέες και αντιπροτάσεις, αλλά χαρακτηρίζονται από απόλυτη ανυπαρξία. Το γεγονός αυτό, όπως είπε, δίνει ένα τεράστιο πολιτικό πλεονέκτημα στη ΝΔ, διότι αφενός αποδεικνύει ότι η ΝΔ ανοίγει τον μοναδικό εφικτό δρόμο ανάπτυξης για τη χώρα, αφετέρου επιβεβαιώνει πως μόνο ο Κ. Μητσοτάκης είναι εκείνος που μπορεί να την οδηγήσει σ’ αυτό το καλύτερο αύριο, με σταθερότητα και ασφάλεια. «Είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που αποδεδειγμένα δεσμεύεται από όσα λέει. Κι όχι μόνο τα εννοεί αλλά τα κάνει πράξη».

 

Ο κ. Μαραβέγιας έκανε λόγο για τεράστιο χάσμα αξιοπιστίας που χωρίζει τη ΝΔ από τα υπόλοιπα κόμματα και αναφερόμενος, ειδικότερα, στον ΣΥΡΙΖΑ που διαρκώς ζητά εκλογές, επισήμανε ότι θα έπρεπε να είχε ήδη καταθέσει κάποιο ρεαλιστικό οικονομικό πρόγραμμα, το οποίο να απαντά στο θεμελιώδες ερώτημα «από πού θα βρεθούν τα λεφτά». Στο σημείο ο βουλευτής κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματική αντιπολίτευσης ότι υπόσχεται επιδόματα και φιλοδωρήματα που θα προέλθουν αναγκαστικά από την υπερφορολόγηση των μικρομεσαίων και όσων χτυπήθηκαν από τις πρόσφατες, διαδοχικές κρίσεις, όπως έκανε την περίοδο 2015-19 όταν με φορολεηλασία μάζεψε 37 δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον των αναμενόμενων φορολογικών εσόδων. 

 

Η ΝΔ, σύμφωνα με τον κ. Μαραβέγια, όχι μόνο απορρίπτει ξεκάθαρα κάθε σκέψη για αύξηση της φορολογίας, αλλά αντίθετα δίνει προτεραιότητα στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων και την μαζική χρηματοδότηση δημόσιων έργων με ευρωπαϊκούς πόρους. Ο στόχος της ΝΔ είναι: εφικτές πολιτικές για την στήριξη των πολλών. Αυτό επιβεβαιώνει και ο προϋπολογισμός για το 2023 σε συνέχεια πλήθους μέτρων οικονομικής ενίσχυσης και κοινωνικής προστασίας που ελήφθησαν το 2022. 

 

Ενδεικτικά αναφέρθηκε στα μέτρα αντιμετώπισης της ενεργειακής και της υγειονομικής κρίσης, την επιπλέον μείωση του ΕΝΦΙΑ, τη μόνιμη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, την ολοκληρωτική κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα, με επέκταση του μέτρου στο δημόσιο και στους συνταξιούχους. Ειδικά για τους τελευταίους, υπενθύμισε ότι έρχονται από 1ης Ιανουαρίου νέες αυξήσεις στις συντάξεις ύψους 7,8%, σε συνέχεια των πρόσφατων αυξήσεων με το νόμο Βρούτση και τα αναδρομικά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι  «αντιστρέφουμε έτσι την καταστροφή του νόμου Κατρούγκαλου που είχε φέρει για 1η φορά στη χώρα μας τις επικουρικές συντάξεις των 10 ευρώ». 

 

Ακόμη, ο βουλευτής έδωσε έμφαση στα μέτρα για την ενίσχυση της εργασίας, όπως η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από τον Μάιο 2023 κατά 7,5%, η αναμόρφωση του ειδικού μισθολογίου των γιατρών του ΕΣΥ, η μείωση της ανεργίας κάτω από το 12%, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια αλλά και η σύνταξη νέου ενιαίου μισθολογίου για τους δημοσίους υπαλλήλους, προκειμένου οι άξιοι να αμείβονται και να δοθούν κίνητρα παραγωγικότητας.

 

«Μέσα σε ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον, η Ελληνική οικονομία αποτελεί θετική έκπληξη παγκοσμίως. Γιατί είμαστε η χώρα που εν μέσω ενός ταραχώδους 2022 κατάφερε να έχει ανάπτυξη 5,6%, πέρα και πάνω από κάθε προσδοκία», τόνισε ο κ. Μαραβέγιας και πρόσθεσε ότι σε αυτό τον δρόμο ανάπτυξης θα «τρέξει» η χώρα και το 2023, όπως δείχνει ο προϋπολογισμός. Σ’αυτή τη πορεία θα συνεχίσει σταθερά η ΝΔ και μετά τις εκλογές. Για να προσφέρει καινούργιες ευκαιρίες ανάπτυξης κι ένα ασφαλές μέλλον για την πατρίδα μας, κατέληξε. 

 

Κωνσταντίνος Αρ. Μαραβέγιας

Βουλευτής Μαγνησίας

#social_media
Στοιχεία επικοινωνίας

Email
k.maravegias@parliament.gr

Διεύθυνση
Γραφείο Βόλου: Σωκράτους 26, 38221
Γραφείο Αθηνών: Μητροπόλεως 1, 10557
Τηλ.: 2421 102227, 2421 102228,
210 3217162