In Blog, Uncategorized

Δριμύτατη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ άσκησε για μια ακόμη φορά από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση του νομοσχεδίου του ΥΠΟΙΚ με αντικείμενο την κύρωση κοινοτικών οδηγιών για το τραπεζικό σύστημα. Ο κ. Μαραβέγιας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ποντάρει στη διαιώνιση των κρίσεων, στην οικονομική δυσπραγία και τον αποκλεισμό εκατομμυρίων Ελλήνων από την ομαλή κοινωνική ζωή.

Όπως είπε, την ώρα που η κυβέρνηση εντατικοποιεί την προσπάθειά της προκειμένου να βγει η χώρα από την διπλή -υγειονομική και οικονομική- κρίση και να αποκατασταθεί πλήρως η κανονικότητα, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν δημόσια ότι προτιμούν τη συνέχιση της κρίσης γιατί μόνο αυτή τους ωφελεί πολιτικά. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στη δημόσια αρνητική θέση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κόκκαλη για το άνοιγμα του τουρισμού, ο οποίος παρουσίασε την Ελλάδα ως μια χώρα επικίνδυνη για την υγεία των επισκεπτών της, όπως και στη δήλωση της κ. Έφης Αχτσιόγλου σε διαδικτυακή συνάντηση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να μην ποντάρουν στην κανονικότητα για να κάνουν κομματική δουλειά.

«”Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση”, όπως έλεγε και ο Μάο Τζε Τουνγκ. Εκεί λοιπόν ποντάρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όχι στην λύση των προβλημάτων, την οικονομική ανάκαμψη και την αποκατάσταση της δημόσιας υγείας, αλλά στη διαιώνιση των κρίσεων, στην οικονομική δυσπραγία και τον αποκλεισμό εκατομμυρίων Ελλήνων από την ομαλή κοινωνική ζωή. Είναι επομένως ξεκάθαρο γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνώρισε ποτέ την αξία κανενός από τα μέτρα που έχουν ληφθεί. Γιατί βλέπει κάθε εποικοδομητική πρωτοβουλία της κυβέρνησης Μητσοτάκη ως μια ακόμα κίνηση που οδηγεί τον κ. Τσίπρα στο περιθώριο», τόνισε ο κ. Μαραβέγιας.

Αναφερόμενος στο συζητούμενο νομοσχέδιο, επισήμανε ότι αποτελεί μια ακόμα νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την επιστροφή της χώρας στη κανονικότητα. Υπογράμμισε τη σημασία που έχει για την διασφάλιση της επαρκούς ικανότητας απορρόφησης ζημιών και ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζικών ιδρυμάτων και αναφέρθηκε στις τροπολογίες του υπουργείου Οικονομικών που περιέχουν πλήθος μέτρων για την ελάφρυνση εκατομμυρίων Ελλήνων: Μειώσεις στις προκαταβολές φόρου, απαλλαγές από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, επέκταση της επιδότησης δανείων, μηδενικά ενοίκια για επαγγελματική στέγη κ.α. Πρόκειται, όπως είπε ο βουλευτής, για συνέχεια των μέτρων ενίσχυσης της οικονομίας και της κοινωνίας.

«Στρατηγική στόχευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η αυτοδύναμη ανάπτυξη της χώρας μας», τόνισε ο κ. Μαραβέγιας, για να προσθέσει ότι αυτή τη στόχευση υπηρετούν και τα 77 δισεκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, το νέο ΕΣΠΑ και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, αναφέρθηκε στην έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του ελληνικού προγράμματος στήριξης με 500 εκατομμύρια ευρώ, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για χορήγηση ζεστού χρήματος στις επιχειρήσεις της εστίασης με την μορφή κεφαλαίου κίνησης.

Όπως είπε ο βουλευτής, το συγκεκριμένο μέτρο έρχεται να συμπληρώσει άλλες άμεσες κρατικές ενισχύσεις για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, όπως η παράταση και για τον μήνα Μάιο τόσο της απαλλαγής των πληττόμενων επιχειρήσεων από επαγγελματικά ενοίκια, όσο και της προθεσμίας συμμετοχής τους στο πρόγραμμα «Γέφυρα ΙΙ» για την αποπληρωμή των δανειακών τους υποχρεώσεων με τη συνεισφορά του Δημοσίου.

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην τροπολογία για τις φοροαπαλλαγές που ανέρχονται συνολικά σε πάνω από 2,4 δισ. ως το 2023, τονίζοντας ότι είναι μια ακόμα απόδειξη ότι η ΝΔ τηρεί τις δεσμεύσεις της και εφαρμόζει μια πολιτική γρήγορης ανάταξης της πραγματικής οικονομίας. «Και όσο κι αν δυσαρεστούμε τον ΣΥΡΙΖΑ, προτιμούμε να ευχαριστούμε τους πολλούς που θέλουν την κανονικότητα. Εκείνοι που επιμένουν να ποντάρουν στην αποτυχία της χώρας, το μόνο που κάνουν είναι να θέτουν τους εαυτούς τους όχι απλά εκτός κανονικότητας αλλά στο περιθώριο της πολιτικής», κατέληξε ο κ. Μαραβέγιας.

 

Κωνσταντίνος Αρ. Μαραβέγιας

Βουλευτής Μαγνησίας

#social_media
Στοιχεία επικοινωνίας

Email
k.maravegias@parliament.gr

Διεύθυνση
Γραφείο Βόλου: Σωκράτους 26, 38221
Γραφείο Αθηνών: Μητροπόλεως 1, 10557
Τηλ.: 2421 102227, 2421 102228,
210 3217162