In Blog, Uncategorized

«Η αλήθεια του εργασιακού νομοσχέδιου, όπως αποδείχθηκε, είναι πολύ δύσκολο να διαστρεβλωθεί, ακόμα κι από έμπειρους κομματικούς προπαγανδιστές». Αυτό τόνισε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, σχολιάζοντας από το βήμα της Βουλής την απεργιακή κινητοποίηση που διοργανώθηκε την Πέμπτη στην Αθήνα ενάντια στο νομοσχέδιο. 

 

«Διαπιστώσαμε τελικά τι εννοούσε η αντιπολίτευση και η ΓΣΕΕ με την προειδοποίηση ότι θα δώσουν τη “μητέρα όλων των μαχών”», είπε ο κ. Μαραβέγιας μιλώντας την Παρασκευή στην 4η κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων και Ισότητας, για να προσθέσει ότι το πρόβλημα της κινητοποίησης δεν ήταν η οργάνωση της. «Τεχνικά ήταν άρτια. Αυτό που  έλειπε ήταν οι χιλιάδες των πραγματικών εργαζόμενων που θέλατε αλλά δεν ήρθαν», είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τους οποίους κατηγόρησε για ακραία ψέματα. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η μόνη συμμετοχή πραγματικών εργαζόμενων ήρθε εκ των υστέρων και ήταν αυτή των υπαλλήλων καθαριότητας του δήμου, που κλήθηκαν να καθαρίσουν το χαρτοβασίλειο που αφήσαν πίσω τους οι διαμαρτυρόμενοι. 

 

Σύμφωνα με τον κ. Μαραβέγια, οι απονευρωμένες συγκεντρώσεις της Πέμπτης, θύμισαν τις προεκλογικές εκδηλώσεις της αντιπολίτευσης πριν δυο χρόνια, με βασικό σύνθημα ότι «ο Μητσοτάκης καταργεί το 8ωρο». Στο σημείο αυτό κατήγγειλε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι είχαν δημιουργήσει τότε ένα παραμύθι σε βάρος της ΝΔ, μια κούφια προπαγάνδα, η οποία τελικά δεν πέρασε στον κόσμο. «Και η Ν.Δ. κέρδισε την εμπιστοσύνη του 40% του Ελληνικού λαού. Και ο Κ. Μητσοτάκης έγινε αυτοδύναμος πρωθυπουργός. Και βέβαια ούτε το 8ωρο έγινε ποτέ 12ωρο, ούτε και το 5νθημερο 7 μέρες συνεχούς εργασίας», τόνισε ο βουλευτής Μαγνησίας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η καθυστερημένη επανάληψη της φάρσας του 2019 περί κατάργησης του 8ωρου δεν μπορεί παρά να αποτελεί φάρσα και σήμερα.  

 

Ο κ. Μαραβέγιας παρατήρησε, ωστόσο, ότι ορισμένοι επαγγελματικοί φορείς παρασύρθηκαν από τα ψέματα και την παραπληροφόρηση της αντιπολίτευσης, φέρνοντας ως παράδειγμα τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών σχετικά με τη διάταξη για την ατομική διευθέτηση του χρόνου εργασίας. «Θεώρησε ότι βασίζεται στη σύμφωνη γνώμη του εργαζόμενου και όχι σε δική του πρωτοβουλία. Όμως θα έπρεπε να είναι σαφές, ιδιαίτερα στους έμπειρους νομικούς – μέλη της διοίκησης του ΔΣΑ, τι ακριβώς λέει η σχετική διάταξη του νομοσχεδίου. Κι αυτή βέβαια δεν μιλά για «σύμφωνη γνώμη» του εργαζόμενου αλλά για αίτηση του! Δηλαδή η ατομική διευθέτηση, αν χρειαστεί, ξεκινά μόνο με πρωτοβουλία του ίδιου του εργαζόμενου και όχι του εργοδότη με τον οποίο δήθεν καλείται να συμφωνήσει ο εργαζόμενος», είπε και εκτίμησε ότι από βιασύνη ο ΔΣΑ παρασύρθηκε σε μια άστοχη κριτική του νομοσχεδίου.

 

Ο κ. Μαραβέγιας επισήμανε ότι είναι αδικαιολόγητο και απαράδεκτο τα κόμματα της αντιπολίτευσης να προσπαθούν να μεταδώσουν το φόβο τους για τις εκλογές στους εργαζόμενους με ψέματα. Για μια ακόμη φορά επανέλαβε ότι το 8ωρο δεν θα γίνει 12ωρο, όπως απειλεί η αντιπολίτευση, αλλά αντίθετα οι εργαζόμενοι αποκτούν το δικαίωμα σε νέες άδειες και σε καλύτερη διαχείριση του χρόνου τους. «Αυτό που ζητούν είναι εφαρμογή της νομιμότητας, πλήρη αμοιβή για την εργασία που προσφέρουν και καλύτερες συνθήκες απασχόλησης τους. Κι αυτά είναι τα στοιχεία που φέρνει το παρόν νομοσχέδιο, όχι μόνο για παραδοσιακές εργασίες όπως οι εργατοτεχνίτες τους οποίους εξισώνει με τους υπαλλήλους αλλά και για νέες μορφές όπως η τηλεργασία, τα courier και τα delivery στις ψηφιακές πλατφόρμες».

 

Κλείνοντας, έστειλε το μήνυμα ότι ο πολιτικός κόσμος είναι υποχρεωμένος να ξεφύγει από στεγανά και ιδεοληψίες για να πει κάτι καινούργιο στην Ελληνική κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό, η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει τη προσπάθεια για θετικές αλλαγές στην οικονομία και τη κοινωνία, στηρίζοντας κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια της κυβέρνησης.

Κωνσταντίνος Αρ. Μαραβέγιας

Βουλευτής Μαγνησίας

#social_media
Στοιχεία επικοινωνίας

Email
k.maravegias@parliament.gr

Διεύθυνση
Γραφείο Βόλου: Σωκράτους 26, 38221
Γραφείο Αθηνών: Μητροπόλεως 1, 10557
Τηλ.: 2421 102227, 2421 102228,
210 3217162