In Blog

Τις τελευταίες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που πιστοποιούν ότι η Νέα Δημοκρατία ασκεί κοινωνική πολιτική στην πράξη, προς όφελος των πλέον ευάλωτων συμπολιτών, ανέδειξε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου για τους φαρμακευτικούς συλλόγους.

 

Ο κ. Μαραβέγιας τόνισε ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας αποτελεί μέρος μια συνολικής παρέμβασης της κυβέρνησης στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια υγεία, αλλά και στον τομέα της πρόληψης, η οποία βάζει τις βάσεις για το ΕΣΥ των επόμενων ετών. Έρχεται δε σε συνέχεια των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού για αυξήσεις σε 10 αναπηρικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, όπως είχαν ζητήσει πρόσφατα πολλοί βουλευτές της Ν.Δ., μεταξύ των οποίων και ο ίδιος.

 

Στο αίτημα αυτό, όπως είπε, ανταποκρίθηκε ο πρωθυπουργός προαναγγέλλοντας άμεση αύξηση κατά 8% σημαντικών προνοιακών επιδομάτων όπως:

-Το επίδομα κίνησης αναπήρων
-Το Διατροφικό επίδομα σε νεφροπαθείς και μεταμοσχευμένους
-Η οικονομική ενίσχυση ατόμων με βαριά αναπηρία και βαριά νοητική υστέρηση
-Το Πρόγραμμα στήριξης παραπληγικών, τετραπληγικών και ακρωτηριασμένων
– Η ενίσχυση ατόμων με συγγενή αιμολυτική αναιμία, αιμορραγική διάθεση ή AIDS
– Το Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης κωφών και βαρήκοων ατόμων
– Τα επιδόματα τυφλών και ατόμων με αναπηρία όρασης και
– Το Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με εγκεφαλική παράλυση, ασθενών και αποθεραπευμένων χανσενικών αλλά και μελών των οικογενειών τους.

 

Πρόκειται, σύμφωνα με τον κ. Μαραβέγια, για μια ευρύτατη κοινωνική παρέμβαση που αφορά την ενίσχυση σχεδόν 200.000 ευάλωτων συμπολιτών. «Αυτό είναι ένα ακόμα παράδειγμα της σοβαρής κοινωνικής πολιτικής που υλοποιεί στην πράξη η ΝΔ, απέναντι στην πολιτική των ανέξοδων και κούφιων υποσχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ», είπε και κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα ότι ενόψει εκλογών μοιράζει ξανά «οικόπεδα με φως, νερό, τηλέφωνο», γιατί ξέρει ότι αύριο δεν θα είναι στη κυβέρνηση, οπότε πιστεύει ότι είναι ελεύθερος να λέει ό,τι θέλει. «Όμως ο Ελληνικός λαός τα ‘χει ξανακούσει όλα αυτά και δεν θα πέσει στη παγίδα των εξαγγελιών χωρίς αντίκρισμα. Δηλαδή των ψεύτικων προεκλογικών υποσχέσεων του κ. Τσίπρα», ανέφερε ο βουλευτής.

 

Στο σημείο αυτό σημείωσε με νόημα ότι η μόνη προεκλογική υπόσχεση που έχει αθετήσει η Ν.Δ. είναι ότι δεν υλοποίησε την εξαγγελία του Κ. Μητσοτάκη το 2019 ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα γίνει με ρυθμό διπλάσιο της ανάπτυξης, αφού τελικά η αύξηση μέσα στη 4ετία έγινε με τριπλάσιο ρυθμό σε σχέση με την ανάπτυξη! «Τέτοιες είναι οι μετεκλογικές ασυνέπειες της ΝΔ και με αυτές καλείται να συγκριθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος το μόνο που έχει δώσει στον Ελληνικό λαό μέχρι τώρα είναι κούφιες υποσχέσεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Ο κ. Μαραβέγιας αναφέρθηκε επίσης στο πρόγραμμα προσιτής και ποιοτικής στέγης για τα νέα ζευγάρια από 25 έως 39 ετών, που μπορούν πλέον να υποβάλουν αίτηση στις τράπεζες για άτοκο ή χαμηλότοκο δάνειο ώστε να αγοράσουν τη δική τους κατοικία, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανακοίνωση της υφυπουργού Υγείας κ. Ράπτη για τη δημιουργία 106 νέων Δομών Ψυχικής Υγείας, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια ευρεία παρέμβαση στο χώρο αυτό με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

 

Κλείνοντας έκανε αναφορά στη διάταξη του συζητούμενου νομοσχεδίου που αφορά την υλοποίηση της δράσης δημόσιας υγείας «Προληπτικές Διαγνωστικές Εξετάσεις για τον Καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας», υπογραμμίζοντας παράλληλα την μεγάλη επιτυχία που γνωρίζει το αντίστοιχο προληπτικό πρόγραμμα για τον καρκίνο του μαστού, το οποίο φέρει τιμητικά το όνομα της Φώφης Γεννηματά. Τέλος, σχολίασε την τροπολογία που αφορά την αύξηση του προϋπολογισμού για τα πρωτοβάθμια διαγνωστικά εργαστήρια, άρα τη μείωση του clawback, όπως και τις χρεώσεις για υπηρεσίες διαγνωστικών εξετάσεων και πράξεων.

 

«Αυτό σημαίνει κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας: Διαρκής επαφή με την κοινωνία, με τους πολίτες και τα προβλήματά τους», κατέληξε ο κ. Μαραβέγιας.

 

Κωνσταντίνος Αρ. Μαραβέγιας

Βουλευτής Μαγνησίας

#social_media
Στοιχεία επικοινωνίας

Email
k.maravegias@parliament.gr

Διεύθυνση
Γραφείο Βόλου: Σωκράτους 26, 38221
Γραφείο Αθηνών: Μητροπόλεως 1, 10557
Τηλ.: 2421 102227, 2421 102228,
210 3217162