In Blog, Uncategorized

Για μεθοδευμένη παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης εις βάρος του που κρύβει σκοπιμότητα δολοφονίας χαρακτήρα, έκανε λόγο ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας απαντώντας από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής στα πυρά που δέχθηκε τις προηγούμενες ημέρες για δήθεν «επικριτικές δηλώσεις του κατά των νοσηλευτών» και στους ισχυρισμούς ότι «μεθοδεύει την απόλυση τους». Ο κ. Μαραβέγιας χαρακτήρισε αστειότητες όσα ακούστηκαν και πρόσθεσε ότι, δυστυχώς, παρασύρθηκαν από την προβοκάτσια άνθρωποι με τους οποίους συνεργάστηκε και συνεργάζεται μέχρι σήμερα για το καλό του Νοσοκομείου του Βόλου.

 

«Τιμώ όλους τους ανθρώπους του νοσοκομείου μας στη Μαγνησία κι όσοι με γνωρίζουν από το χώρο της Υγείας, είμαι βέβαιος ότι καταλαβαίνουν πόσο άκυρη ήταν η διαστρέβλωση και ότι σε αυτό υπάρχει σκοπιμότητα δολοφονίας χαρακτήρα», τόνισε ο βουλευτής, ενώ για μια ακόμη φορά ξεκαθάρισε ότι η επίμαχη τοποθέτησή του αφορούσε την αξιολόγηση υπηρεσιών των νοσοκομείων συνολικά, που είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Οι δηλώσεις του, όπως εξήγησε, αφορούσαν το γεγονός ότι υπάρχουν διοικήσεις που πρέπει να φροντίζουν για τον έλεγχο και την ευρυθμία των Νοσοκομείων και υπηρεσίες κάτω από τις διοικήσεις που πρέπει να ελέγχονται για τα πεπραγμένα τους.

Τα παραπάνω, σύμφωνα με τον κ. Μαραβέγια, αποτελούν αυτονόητα κομμάτι ενός συστήματος ποιοτικού ελέγχου των υπηρεσιών υγείας και αυτονόητα η αξιολόγηση των νοσοκομειακών υπηρεσιών συμπληρώνεται από την αξιολόγηση των διοικήσεων τους. «Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύουμε στην αξιολόγηση σε όλα τα επίπεδα», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η σημερινή διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου αντιμετωπίζεται επαγγελματικά, όχι κομματικά, κι έτσι θα αξιολογηθεί.

 

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στην προσπάθεια που ξεκίνησε το υπουργείο Υγείας πριν λίγες μέρες για την επαναξιολόγηση όλων των διοικήσεων των νοσοκομείων του ΕΣΥ, σημειώνοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να συμπληρωθεί κι από τις αξιολογήσεις των υπηρεσιών τους. Επίσης, τόνισε ότι πέρυσι ψηφίστηκε η δημιουργία ενός νέου οργανισμού, του ΟΔΙΠΥ, ο οποίος πρέπει να προχωρήσει άμεσα στο έργο του που είναι η διασφάλιση της ποιότητας στο χώρο της Υγείας, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να φτάνουν οι επιστολές ασθενών στους βουλευτές για να εξεταστούν, αλλά να αξιολογούνται αρμοδίως με τη μορφή δομημένων ερωτηματολογίων που θα υποβάλλουν οι ίδιοι στα νοσοκομεία.

 

Ο κ. Μαραβέγιας εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα πρέπει να λειτουργήσει παντού στο ΕΣΥ ένα σύγχρονο σύστημα ελέγχου ποιότητας όλων των παρεχόμενων υπηρεσιών υγειονομικής φροντίδας, φιλοξενίας κλπ, όπως συμβαίνει σε όλες τις προοδευμένες χώρες του κόσμου.

 

Αναφερόμενος, τέλος, στο συζητούμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, υπογράμμισε τον έντονα κοινωνικό χαρακτήρα του, λέγοντας ότι έρχεται να λύσει σημαντικά προβλήματα του χώρου της Υγείας, καθώς πέρα από την κύρωση των συμβάσεων με το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», περιέχει σειρά και άλλων σημαντικών διατάξεων που αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ παραμένει κοντά στους πλέον αδύναμους και ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την κοινωνία, κρατώντας την όρθια και μετά την πανδημία. 

Κωνσταντίνος Αρ. Μαραβέγιας

Βουλευτής Μαγνησίας

#social_media
Στοιχεία επικοινωνίας

Email
k.maravegias@parliament.gr

Διεύθυνση
Γραφείο Βόλου: Σωκράτους 26, 38221
Γραφείο Αθηνών: Μητροπόλεως 1, 10557
Τηλ.: 2421 102227, 2421 102228,
210 3217162