In Blog

Την πεποίθηση ότι η αναμόρφωση του Οργανισμού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτουςθα συμβάλει στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και επομένως στην αποτελεσματικότερη προάσπιση των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου, εξέφρασε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβεγιας, κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής για το σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών.

Ο κ. Μαραβέγιας υπογράμμισε ότι στόχος των προωθούμενων αλλαγών είναι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους να εναρμονίσει τις υπηρεσίες του με τις σύγχρονες προκλήσεις, προσφέροντας ακόμα πιο εξειδικευμένη νομική στήριξη στο Δημόσιο και στους δεκάδες φορείς (Ανεξάρτητες Αρχές, Ν.Π.Δ.Δ., ΑΕΙ) που υποστηρίζει.Για τον σκοπό αυτό, πρότεινε στον αρμόδιο υπουργό την εισαγωγή μεταβατικής διάταξης για τις εναπομείνασες κενές οργανικές θέσεις, που μπορούν να καλυφθούν από τους επιτυχόντες του 2019.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην τροπολογία που ενσωματώθηκε στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο και αφορά την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία. Οι νέες διατάξεις διευκολύνουν, όπως είπε, τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας της, τη στιγμή που η κυβέρνηση προχωρά σε σημαντικές πρωτοβουλίες, όπως το πρόγραμμα «Αρχύτας» για την κατασκευή και μαζική παραγωγή του πρώτου μεγάλου ελληνικού drone. Στο πρόγραμμα αυτό εκτός της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας συμμετέχουν και τα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης, Θράκης και Θεσσαλίας.

Στο σημείο αυτό ο κ. Μαραβέγιας δήλωσε ιδιαίτερα υπερήφανος ως Θεσσαλός που το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αποτελεί πυλώνα μιας τέτοιας καινοτομικής, εθνικής προσπάθειας, ενός εφαρμοσμένου project υψηλής τεχνολογίας που αποδεικνύει ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια μπορούν να συνεισφέρουν πέραν της ανάπτυξης νέων γνώσεων και στην ουσιαστική ενίσχυση της εθνικής οικονομίας.

Στην αρχή της ομιλίας του ο βουλευτής άσκησε δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τον ισχυρισμό του Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών (ECDC), «η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια σε κρούσματα και σε θανάτους στην Ευρώπη, καθώς έρχεται δεύτερη σε θανάτους ανά 1.000.000 πληθυσμού».

Ο κ. Μαραβέγιας έκανε λόγο για ένα τεράστιο και επικίνδυνο ψέμα, αφού η Ελλάδα είναι 31η σε όλη την Ευρώπη στις συνολικές απώλειες λόγω του κορωνοϊού και συγκεκριμένα, στις 17 Σεπτεμβρίου κατέγραψε 1322 απώλειες ανά εκατομμύριο κατοίκων, σαφώς μικρότερες του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Στο πλαίσιο αυτό, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι ηθελημένα και χωρίς κανένα ενδοιασμό για τις συνέπειες στην κοινωνία, επιχείρησε να αλλοιώσει τα επιστημονικά δεδομένα, με μόνο στόχο την κομματική εκμετάλλευση της υγειονομικής κρίσης.

«Οι χαιρέκακες προφητείες μιας εικονικής πραγματικότητας μόνο ζημιά προκαλούν», τόνισε ο κ. Μαραβέγιας και πρόσθεσε ότι «οι πολιτικοί οφείλουν να διαβεβαιώνουν υπεύθυνα την κοινή γνώμη για το προφανές: ότι το δημόσιο σύστημα υγείας παρέχει αποτελεσματικές και ασφαλείς υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες, είτε είναι ασθενείς, είτε εμβολιαζόμενοι. Χωρίς ψέματα και ουρανομήκεις ανοησίες».

Κωνσταντίνος Αρ. Μαραβέγιας

Βουλευτής Μαγνησίας

#social_media
Στοιχεία επικοινωνίας

Email
k.maravegias@parliament.gr

Διεύθυνση
Γραφείο Βόλου: Σωκράτους 26, 38221
Γραφείο Αθηνών: Μητροπόλεως 1, 10557
Τηλ.: 2421 102227, 2421 102228,
210 3217162