In Blog

 

Το μήνυμα ότι ο χώρος της παιδικής προστασίας δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης, έστειλε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας μιλώντας την Παρασκευή στην Ολομέλεια της Βουλής για το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

 

Αναφερόμενος στις διατάξεις του νομοσχεδίου, υπογράμμισε τη δημιουργία για πρώτη φορά ενός σαφούς νομοθετικού πλαισίου ώστε τα παιδιά να μεγαλώνουν σε ασφαλές περιβάλλον, χωρίς κινδύνους για τη σωματική και την ψυχική τους υγεία, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις παρεμβάσεις με στόχο την ανεξάρτητη διαβίωση των Ατόμων με Αναπηρία και τη στήριξη των οικογενειών τους, με βασικό εργαλείο το θεσμό του Προσωπικού Βοηθού. Το 2022 ξεκινάει η πρώτη πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος για άτομα με πιστοποιημένη αναπηρία κάθε μορφής από 16 ως 65 ετών και θα ληφθούν υπόψη και διάφοροι παράγοντες για τη συμμετοχή τους. Το πιλοτικό στάδιο του προγράμματος θα χρηματοδοτηθεί με πάνω από 42 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, οδηγώντας αμέσως μετά στην καθολική εφαρμογή του. 

 

Πρόκειται, όπως είπε ο κ. Μαραβέγιας, για ένα μέτρο που θα διευκολύνει, όχι μόνο τους ίδιους τους ανάπηρους, αλλά και τις οικογένειές τους, να ανταποκριθούν καλύτερα στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι τα άτομα με αναπηρία που θα συμμετέχουν στην πιλοτική φάση του προγράμματος ανεξάρτητα από το είδος της αναπηρίας τους θα έχουν πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες του προσωπικού βοηθού χωρίς να στερούνται καμία άλλη κοινωνική παροχή ή υπηρεσία που ήδη λαμβάνουν.

 

Επίσης, ο βουλευτής αναφέρθηκε στα θετικά μέτρα για τους παιδικούς ιδιωτικούς και δημόσιους σταθμούς, οι οποίοι αποκτούν συγκεκριμένο ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα με στόχο την ανάπτυξη των δεξιοτήτων κάθε παιδιού ξεχωριστά, αλλά και στα μέτρα στήριξης για τις νέες οικογένειες με την υλοποίηση ενός προγράμματος πρόσθετης χρηματοδότησης ύψους 180 εκατομμυρίων, με σκοπό τη δημιουργία πενήντα χιλιάδων νέων θέσεων για βρέφη και νήπια σε ιδιωτικούς και δημόσιους σταθμούς. 

 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς», που προβλέπει την επιδότηση των γονέων για την κατ’ οίκον φύλαξη παιδιών ηλικίας έως δυόμισι ετών από εξειδικευμένους επιμελητές και επιμελήτριες και έρχεται σε συνέχεια άλλων μέτρων για την αντιμετώπιση του δημογραφικού, όπως τα επιδόματα για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα, η μείωση του Φ.Π.Α. για τα βρεφικά είδη και οι εργασιακές διευκολύνσεις για τους οικογενειάρχες, που ψηφίστηκαν πριν από δύο μήνες με το εργασιακό νομοσχέδιο».

 

Στο σημείο αυτό, κάλεσε την αντιπολίτευση να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στις διατάξεις του νομοσχεδίου, με συγκεκριμένες προτάσεις και όχι αφορισμούς, επισημαίνοντας ότι αρκετά από τα μέτρα δέχτηκαν την αρνητική κριτική της εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεανούς Φωτίου, ενώ άλλος βουλευτής αποκάλεσε μέχρι και το νέο πρόγραμμα προσχολικής αγωγής που φέρνει το υπουργείο «ψηφιακό φακέλωμα» των σταδίων ανάπτυξης του μωρού από μηδέν έως τεσσάρων ετών.

 

Κλείνοντας, ο κ. Μαραβέγιας έκανε λόγο για σημαντικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης που έχουν να κάνουν με το σύστημα κοινωνικής προστασίας και εν τέλει συμβάλλουν στην στήριξη ολόκληρης της κοινωνίας. «Αν θέλουμε να βρούμε πραγματικές λύσεις σε πραγματικά κοινωνικά προβλήματα, αυτές θα πρέπει να τις αναζητήσουμε στις πολιτικές της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Κωνσταντίνος Αρ. Μαραβέγιας

Βουλευτής Μαγνησίας

#social_media
Στοιχεία επικοινωνίας

Email
k.maravegias@parliament.gr

Διεύθυνση
Γραφείο Βόλου: Σωκράτους 26, 38221
Γραφείο Αθηνών: Μητροπόλεως 1, 10557
Τηλ.: 2421 102227, 2421 102228,
210 3217162