In Blog, Uncategorized

Σφοδρά πυρά εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε για μια ακόμη φορά ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο. Ο κ. Μαραβέγιας επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής σχετικά με την υπόθεση Καλογρίτσα, λέγοντας ότι πορεύεται με εσχατολογικές προσδοκίες που τον φέρνουν όμως σε ευθεία αντίθεση με την πραγματικότητα.

 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «ο ΣΥΡΙΖΑ βιώνει στη Βουλή τις δικές του μέρες Πομπηίας, περιμένοντας την έκρηξη του ηφαιστείου που λέγεται Νίκος Παππάς. Είναι τέτοιος ο τρόμος της αποκάλυψης για τη στενή ομάδα του κ. Τσίπρα, που οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ σε εσχατολογικές προσδοκίες: πώς θα βρεθεί ο Αντικαλογρίτσας ο οποίος θα τον σώσει από τις ευθύνες του για τις υπόγειες συναλλαγές, πώς οι πολιτικοί αντίπαλοι του ξαφνικά θα εξαφανιστούν από προσώπου γης». 

 

Ο κ. Μαραβέγιας επισήμανε ότι οι αποκαλύψεις Καλογρίτσα πως έπεσε θύμα εκβιασμού από κορυφαίο κέντρο εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επίσης πως διαθέτει έγγραφα, sms και άλλα στοιχεία σε βάρος στελεχών του, προκάλεσαν πανικό και σύγχυση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα να εκτοξεύσει σπασμωδική απειλή κατά του Χρ. Καλογρίτσα και του γιου του για «αδικήματα που έχουν διαπραχθεί». «Αδικήματα που βολικά θυμηθήκατε τώρα, αλλά αγνοήσατε όταν έστηναν για σας την εφημερίδα Documento! Ίσως γιατί τότε η οικογένεια Καλογρίτσα σας βόλευε. Σήμερα όμως ο επιχειρηματικός συνεργάτης σας έπαψε πλέον να είναι αριστερός. Ο κ. Βαξεβάνης προσπαθεί να στείλει αλλού την μπάλα, μακριά από το Documento. Έχει άλλωστε την δική του αγωνία για τα Μέσα Ενημέρωσης ιδιοκτησίας του και το πώς αυτά στήθηκαν και αναπτύχθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο κ. Μαραβέγιας απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματος. 

 

Όπως είπε, η μόνη πια διέξοδος για την στενή ομάδα του κ. Τσίπρα, είναι η άρνηση της πραγματικότητας, συνεχείς παλινωδίες και απόλυτη απόρριψη κάθε θετικής κυβερνητικής πρωτοβουλίας, ακόμα και της πλέον αυτονόητης. Στο σημείο αυτό ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την προστασία παιδιών χωρισμένων γονιών, το οποίο καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη από την συζήτησή του στην αρμόδια Επιτροπή. 

 

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου, ο κ. Μαραβέγιας σημείωσε ότι εισάγει καινοτομίες που θα διευκολύνουν τη συνεννόηση μετά τη διάσπαση του έγγαμου βίου, πάνω στην βασική αρχή της μη διάκρισης μεταξύ των γονέων. Με τον τρόπο αυτό, αμφότεροι οι γονείς θα μπορούν να διατηρήσουν ανεμπόδιστη επικοινωνία με τα παιδιά τους, συμβάλλοντας έτσι στην ομαλή ψυχοπνευματική τους ανάπτυξη. Επιπλέον, καθιερώνεται η από κοινού άσκηση της γονικής μέριμνας και από τους δύο γονείς μετά το διαζύγιο, όπως ήδη εφαρμόζεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Προάγονται, οι εναλλακτικές μέθοδοι επίλυσης των οικογενειακών διαφορών, όπως η διαμεσολάβηση. Και τέλος θεσπίζεται το μαχητό τεκμήριο του 1/3 για τον χρόνο επικοινωνίας του παιδιού με τον γονέα, με τον οποίο δεν διαμένει.

 

Βασικός στόχος του νομοσχεδίου, όπως είπε, είναι η ενίσχυση της ενεργού παρουσίας και των δύο γονέων στην ανατροφή του τέκνου, έτσι ώστε να μην μεταβάλλονται οι σχέσεις με τα παιδιά τους μετά από τυχόν διαζύγιο. Δεν πρόκειται επομένως για αλλαγή θέσης της Πολιτείας έναντι των γονέων αλλά αποκλειστικά και μόνο για προσπάθεια καλύτερης εξυπηρέτησης των συμφερόντων του παιδιού. «Το υπουργείο Δικαιοσύνης θέτει το συμφέρον του παιδιού υπεράνω όλων των ενηλίκων. Αν αντικαταστήσουμε τις λέξεις «ενήλικες» και «παιδί» με τις έννοιες «κόμματα» και «πατρίδα» θα διαπιστώσουμε πως αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία ταυτίζεται με την γενικότερη προσπάθεια της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη να ενώσει και όχι να χωρίσει τους Έλληνες. Μια πολιτική υπευθυνότητας που βάζει την Ελλάδα πάνω από τα κόμματα», κατέληξε ο βουλευτής. 

 

 

Κωνσταντίνος Αρ. Μαραβέγιας

Βουλευτής Μαγνησίας

#social_media
Στοιχεία επικοινωνίας

Email
k.maravegias@parliament.gr

Διεύθυνση
Γραφείο Βόλου: Σωκράτους 26, 38221
Γραφείο Αθηνών: Μητροπόλεως 1, 10557
Τηλ.: 2421 102227, 2421 102228,
210 3217162