In Blog

Νέα πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλ. Τσίπρα, εξαπέλυσε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας από το βήμα της Βουλής, κατά την ομιλία του για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με θέμα “Ενίσχυση διαφάνειας και λογοδοσίας σε θεσμικούς φορείς της Πολιτείας, αποκατάσταση ακεραιότητας Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας και λοιπές διατάξεις”.

 

Ο κ. Μαραβέγιας επέκρινε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη στάση του στην υπόθεση Αποστολάκη και την αντίδρασή του στην υπουργοποίηση του κ. Στυλιανίδη. Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε «ανέκδοτο» τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα σε τηλεοπτική εκπομπή ότι “ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταδίκασε δημόσια τον κ. Αποστολάκη για την ολιγόωρη αποδοχή της θέσης του υπουργού Πολιτικής Προστασίας και ότι ποτέ δεν θα τον εξέθετε το κόμμα”. 

 

Όπως ειρωνικά ανέφερε ο βουλευτής «προφανώς, όλοι κατάλαβαν λάθος τη διαπόμπευση του κ. Αποστολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος τον χαρακτήριζε σαν αποστάτη, μιλώντας για «εξαγορά» του από τη ΝΔ. Ο κ. Τσίπρας διέψευσε την καταδίκη του κ. Αποστολάκη από το ίδιο του το κόμμα… Και ταυτόχρονα αμφισβήτησε την καταλληλόλητα του κ. Στυλιανίδη που μεταξύ άλλων έχει περάσει και από το Harvard». 

 

Ο κ. Μαραβέγιας συνέχιζε λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραδοσιακά είναι ένα κόμμα που πρεσβεύει τη μετριότητα, γι’ αυτό και εχθρεύεται την αριστεία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αντιπάθεια του για το επιτελικό κράτος, την επιστημονική γνώση και τους τεχνοκράτες. «Το είδαμε καθ’ όλη την περίοδο της πανδημίας με την υπονόμευση της εμβολιαστικής προσπάθειας, τις διαρκείς επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ κατά της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων και την ανερμάτιστη στάση του ίδιου του κ. Τσίπρα, ακόμα και υπέρ δημόσιων συγκεντρώσεων χωρίς την τήρηση βασικών υγειονομικών κανόνων! Έτσι και με την υπόθεση Αποστολάκη, από τη μια ζητούσε συναίνεση σε θέματα δασοπροστασίας και κλιματικής αλλαγής μετά τις τελευταίες πυρκαγιές, κι από την άλλη, όταν ο Πρωθυπουργός προσέφερε αυτή τη συναίνεση, αυτός προχώρησε σε δημόσιες καταγγελίες κατά πάντων». 

 

Αναφερόμενος στο συζητούμενο νομοσχέδιο, ο κ. Μαραβέγιας τόνισε ότι, ενώ θα έπρεπε να αποτελεί κοινό τόπο για όλα τα κόμματα, καθώς για πρώτη φορά θέτει αυστηρούς περιορισμούς και δημιουργεί μηχανισμούς ελέγχου, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜεΡα25, ήδη από τη συζήτηση στην Επιτροπή, το καταψήφισαν. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην κατάργηση των διάσπαρτων παρεκκλίσεων από το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η ακεραιότητα του. 

 

Μάλιστα, ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τον e-ΕΦΚΑ που εδώ και χρόνια βρίσκεται σε ένα ιδιότυπο καθεστώς αποκλεισμού από την κινητικότητα εξαιτίας του ΣΥΡΙΖΑ που επέβαλλε στασιμότητα στο προσωπικό του τότε ΕΦΚΑ, δηλαδή σε πάνω από 8500 υπαλλήλους. Το μέτρο δεν απέδωσε, όπως είπε, με αποτέλεσμα σήμερα να μην υπάρχει σύστημα εσωτερικής κινητικότητας στον e-ΕΦΚΑ που να επιτρέπει την κάλυψη των όποιων κενών σύμφωνα με τις υπηρεσιακές ανάγκες. 

 

Κλείνοντας, ο κ. Μαραβέγιας χαρακτήρισε θετική την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την ενίσχυση των εργαζομένων σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης που πλήττονται από την κρίση, όπως είναι τα περιφερειακά κανάλια ή ραδιοφωνικοί σταθμοί και οι επιχειρήσεις που παράγουν ψηφιακό ενημερωτικό περιεχόμενο. Θετικό πρόσημο απέδωσε και στην τροπολογία του υπουργείου Υγείας για την 1η δόση του υποχρεωτικού εμβολιασμού που έρχεται να διευκολύνει την εν εξελίξει διαδικασία σε δομές υγείας και προνοιακά ιδρύματα. Όπως είπε, το κίνητρο που δίνει η άρση της αναστολής καθηκόντων με την πραγματοποίηση της πρώτης ή μόνης δόσης εμβολιασμού, αλλά και η ταυτόχρονη αυστηροποίηση του έτσι ώστε να περιλαμβάνει τόσο τους συνεργαζόμενους ελεύθερους επαγγελματίες όσο και τους ασκούμενους – εκπαιδευόμενους σπουδαστές στις ίδιες μονάδες, είναι πολύ σημαντικά μέτρα για την προώθηση του υποχρεωτικού εμβολιασμού». 

 

Κωνσταντίνος Αρ. Μαραβέγιας

Βουλευτής Μαγνησίας

#social_media
Στοιχεία επικοινωνίας

Email
k.maravegias@parliament.gr

Διεύθυνση
Γραφείο Βόλου: Σωκράτους 26, 38221
Γραφείο Αθηνών: Μητροπόλεως 1, 10557
Τηλ.: 2421 102227, 2421 102228,
210 3217162