In Blog

Τη σημασία της υπουργικής τροπολογίας για την αυξημένη μοριοδότηση νοσηλευτών και άλλου προσωπικού που συμμετείχε την τελευταία διετία στην μεγάλη προσπάθεια του ΕΣΥ κατά της πανδημίας, υπογράμμισε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας κατά την ομιλία του στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την κύρωση της Σύμβασης που αφορά το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. 

 

Όπως είπε ο κ. Μαραβέγιας, είναι δίκαιο και σωστό όσοι θέλουν να ενταχθούν μόνιμα στο Σύστημα Υγείας να έχουν αυτή την ευκαιρία, μέσα από προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, δεδομένου ότι η πρόσθετη ενίσχυση του ΕΣΥ είναι εξαιρετικά αναγκαία, μετά και τις αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών. Στο  σημείο αυτό τόνισε ότι το υπουργείο Υγείας έδωσε και συνεχίζει να δίνει χρόνο και ευκαιρίες προσαρμογής στους ανθρώπους του ΕΣΥ που φοβήθηκαν ή αρνήθηκαν τον εμβολιασμό τους. «Στην πορεία ευτυχώς ένα σημαντικό ποσοστό αυτών εμβολιάστηκαν, όμως η καθυστερημένη αυτή προσαρμογή έγινε σε βάρος του ΕΣΥ», ανέφερε ο βουλευτής. 

 

Με αυτή την αφορμή ο κ. Μαραβέγιας ζήτησε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσαν πρόσφατα Ερώτηση για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, να ανακαλέσουν, υπογραμμίζοντας ότι ισχυρισμοί περί «ακραίας επιλογής τιμωρητικότητας και κοινωνικής αγριότητας» δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. «Πρόκειται για πολιτικές ακρότητες που δεν αφορούν την ουσία του μέτρου της αναστολής εργασίας», τόνισε και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί μέσα στο ίδιο κείμενο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να παραδέχονται από τη μία ότι ο καθολικός εμβολιασμός «για τους υγειονομικούς και όσους φροντίζουν ευάλωτους ανθρώπους, αποτελεί ηθική και επαγγελματική υποχρέωση», και από την άλλη να βαφτίζουν την τήρηση αυτής της υποχρέωσης «κοινωνική αγριότητα».  

 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Μαραβέγιας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για fake news και υποκριτική στάση στα θέματα της υγείας, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο συζητούμενο νομοσχέδιο, για το οποίο ψήφισε «ΠΑΡΩΝ», ενώ στην αρμόδια Επιτροπή ο εκπρόσωπος του κόμματος είχε  υπερθεματίσει σχετικά με την αναγκαιότητα άμεσης κατασκευής του νέου παιδιατρικού νοσοκομείου. Επίσης, κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ πως προσπαθεί με τα φερέφωνά του να πείσει την κοινωνία της Αττικής ότι το Παιδιατρικό Πεντέλης δήθεν κλείνει και μετατρέπεται σε κέντρο υγείας, παρά την ρητή διάψευση του ίδιου του κ. Πλεύρη. Τέλος, αναφέρθηκε στην υπόθεση του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής, την κατασκευή του οποίου είχε δήθεν δρομολογήσει η κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά αποδείχθηκε πως υπήρχε μόνο στην φαντασία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε ο κ. Μαραβέγιας. 

 

Όσον αφορά το περιεχόμενο του συγκεκριμένου νομοσχεδίου που αφορά στη δωρεά του Ιδρύματος «Σ. Νιάρχος» για την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου παιδιατρικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, ο βουλευτής τόνισε ότι πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 160 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ, που με την ολοκλήρωση του το 2025 θα δώσει στην Θεσσαλονίκη ένα υπερσύγχρονο Παιδιατρικό Κέντρο. Μια τριτοβάθμια, πανεπιστημιακή δομή υγείας που χωρίς καμία αμφιβολία έλειπε από την Μακεδονία και την Θράκη και θα προσφέρει, ως κέντρο ιατρικής έρευνας, πολύτιμες υπηρεσίες υγείας σε παιδιά από ολόκληρη τη χώρα.

Κωνσταντίνος Αρ. Μαραβέγιας

Βουλευτής Μαγνησίας

#social_media
Στοιχεία επικοινωνίας

Email
k.maravegias@parliament.gr

Διεύθυνση
Γραφείο Βόλου: Σωκράτους 26, 38221
Γραφείο Αθηνών: Μητροπόλεως 1, 10557
Τηλ.: 2421 102227, 2421 102228,
210 3217162