In Blog

Κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης, που υπέβαλε η αξιωματική αντιπολίτευση, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, τόνισε τα ακόλουθα: 

 

Το δίλημμα που τίθεται είναι ξεκάθαρο. Για αυτό και η ΝΔ δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις στους πολίτες. Όλοι ξέρουμε τι θα σήμαινε για την Ελλάδα η λεγομένη «προοδευτική διακυβέρνηση» Τσίπρα αφού την έχουμε βιώσει κατά τη περίοδο 2015-2019. Από τη σύγκριση αυτή έχουμε πολλά να μάθουμε και να θυμηθούμε…

Πολιτική Προστασία: Ο Πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο ανέλαβε την πολιτική ευθύνη, επισημαίνοντας με ειλικρίνεια παραλείψεις, μακριά από κάμερες και θεατρινισμούς. Αντίθετα, το βράδυ της καταστροφής στο Μάτι όλοι θυμόμαστε τον κ. Τσίπρα να συγκαλεί ένα αυτοσχέδιο τηλεοπτικό συμβούλιο όπου συγκάλυψε την πραγματικότητα. Δυστυχώς μέχρι και σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, ασεβώντας στη μνήμη των 102 νεκρών στο Μάτι και των 24 νεκρών στη Μάνδρα, συνεχίζει να λέει ψέματα για το ποιοι ευθύνονταν για τις ανθρώπινες αυτές τραγωδίες. Επί ΝΔ δεν είχαμε, ευτυχώς, ούτε μια απώλεια ζωής από φυσικές καταστροφές. Γεγονός εξαιρετικά σημαντικό και καθόλου αυτονόητο.  

Αποζημιώσεις στους πληγέντες: Με παρέμβαση Μητσοτάκη Κων. Μαραβέγιας: Τι θα σήμαινε για την Ελλάδα

η λεγομένη «προοδευτική διακυβέρνηση» Τσίπρα…

 

θα καταβληθούν 2000 ευρώ στους αποκλεισμένους της Αττικής Οδού για την ταλαιπωρία τους. Τι συνέβη όμως όταν οι χαροκαμένοι στο Μάτι ζητούσαν την άμεση αρωγή του κ. Τσίπρα; Ο τότε πρωθυπουργός ανάλγητα αρνήθηκε λέγοντας το απίστευτο: «Τι να τα κάνετε τα 2 χιλιάρικα; Αφού θα τα σπαταλήσετε… »!

Συντάξεις: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αύξησε αναδρομικά εκατοντάδες χιλιάδες συντάξεις με τον επανυπολογισμό τους, ιδιαίτερα για όσους είχαν πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης, τις χήρες και τα ορφανά παιδιά. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ με τον νόμο Κατρούγκαλου πετσόκοψε κύριες και επικουρικές συντάξεις, τις οποίες μετέτρεψε σε φιλοδωρήματα. Κατήργησε το ΕΚΑΣ και την κατώτατη σύνταξη για να φέρει τα 384 ευρώ! Σήμερα το υπουργείο Εργασίας συνεχίζει την πληρωμή αναδρομικών εφαρμόζοντας σταδιακά δικαστικές αποφάσεις.

Φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές: Η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο δεν έφερε κανένα νέο φόρο αλλά μείωσε πλήθος πρόσθετων φοροεπιβαρύνσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Θυμίζω τηλεγραφικά: μείωση ΕΝΦΙΑ, κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης, μείωση φόρων στο εισόδημα και στην επιχειρηματικότητα, ουσιαστική κατάργηση φόρων για δωρεές και γονικές παροχές. Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ με την φορολεηλασία του αφαίμαξε την κοινωνία για να δημιουργήσει το περίφημο μαξιλάρι των 32 δις ευρώ! 

Ένα άλλο θλιβερό κεφάλαιο της περιόδου Τσίπρα ήταν η ανασφάλεια του πολίτη και η απουσία Δημόσιας Τάξης. Σύμφωνα με τον Συνήγορο του Πολίτη στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ σημειώθηκε ρεκόρ βίαιης διάλυσης συγκεντρώσεων, προφανώς προστατεύοντας τα κοινωνικά δικαιώματα… Επί ΝΔ τα προβλήματα της παρεμπόδισης κυκλοφορίας και κατάληψης δημόσιων χώρων διευθετήθηκαν αποτελεσματικά και ταυτόχρονα οι περισσότεροι δείκτες εγκληματικότητας έπεσαν κατακόρυφα. 

Θέμα δικαιοσύνης είναι και η λογοδοσία υπουργών για τυχόν ποινικές ευθύνες τους.  Στις περιπτώσεις στελεχών της ΝΔ που εξέτασε η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη δεν βρέθηκε απολύτως καμία σκιά. Αντίθετα, παραπέμφθηκε στο ακροατήριο ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παππάς, για να δικαστεί για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση. Κι ο συνάδελφος του ο κ. Παπαγγελόπουλος βρίσκεται ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου για 8 βαριά εγκλήματα, μεταξύ αυτών δωροληψία, συμμορία, ηθική αυτουργία σε κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας, ακόμα και απόπειρα εκβίασης! Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στη Δικαιοσύνη δείχνει ότι μάλλον κάτι φοβάται για τα πεπραγμένα και το ήθος του…

Ένας άλλος αλησμόνητος συνδυασμός ήθους και σοβαρότητας ήταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ο κ. Καμμένος που κύριο μέλημα του ήταν η διοργάνωση τελετών και εορταστικών εκδηλώσεων. Σε αυτό το πνεύμα στόλισε με ξύλινα καφάσια (!) κόκκινα χαλιά και την σημαία της Κούβας (!) την παραλία της Σαλαμίνας για να τιμήσει την ομώνυμη ναυμαχία το 2015…

Σε αντίθεση με αυτά τα γραφικά φαινόμενα επί Τσίπρα, σήμερα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διαθέτει σοβαρή πολιτική ηγεσία, την οποία σέβονται φίλοι και αντίπαλοι της χώρας μας. Μια ηγεσία που προχωρά σε ταχύτατη αναβάθμιση του αμυντικού μας υλικού, όπως με την πρόσφατη αγορά νέων φρεγατών και αεροσκαφών από τη Γαλλία. Την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει για 1η φορά τις αμυντικές δαπάνες της πατρίδας μας, κάτι που παγίως στήριζαν όλες οι αντιπολιτεύσεις επί δεκαετίες. Προφανώς ο κ. Τσίπρας συμφωνεί με τον κ. Μπαλάφα που δήλωσε ότι δεν χρειαζόμαστε εξοπλισμούς γιατί «με την Τουρκία θα το ρισκάρουμε»!

 

Κωνσταντίνος Αρ. Μαραβέγιας

Βουλευτής Μαγνησίας

#social_media
Στοιχεία επικοινωνίας

Email
k.maravegias@parliament.gr

Διεύθυνση
Γραφείο Βόλου: Σωκράτους 26, 38221
Γραφείο Αθηνών: Μητροπόλεως 1, 10557
Τηλ.: 2421 102227, 2421 102228,
210 3217162