In Blog

«Η Ν.Δ. παραμένει το κόμμα των πολλών, μια παράταξη που συνεχίζει να υπηρετεί τη χώρα και το γενικό συμφέρον, στηρίζοντας την κοινωνία και τη δημόσια υγεία». Αυτό τόνισε ο βουλευτής Μαγνησίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας από το βήμα της Βουλής, την Παρασκευή, κατά την ομιλία του για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που αφορά τη δωρεά του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» προς το Δημόσιο. Ο βουλευτής υπεραμύνθηκε των χειρισμών της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και κατήγγειλε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι υπονομεύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. 

 

Ειδικότερα, ο κ. Μαραβέγιας ξεκίνησε την ομιλία του στηλιτεύοντας για μια ακόμη φορά την Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μάρκου, σύμφωνα με την οποία οι ΜΕΘ των δημόσιων νοσοκομείων στελεχώθηκαν με ανεκπαίδευτο προσωπικό κατά την περίοδο του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα την αυξημένη θνητότητα. «Η γνώμη μου είναι ότι το ΕΣΥ διαχρονικά στελεχώνεται από ανθρώπους που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, ανεξαρτήτως κυβέρνησης, και νομίζω ότι η συγκεκριμένη Ερώτηση κλονίζει πραγματικά την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας», σχολίασε ο βουλευτής. 

 

Αναφερόμενος στο συζητούμενο νομοσχέδιο, τόνισε ότι η δωρεά του “Κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Σ. Νιάρχος” προς το Δημόσιο αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση προηγμένων ιατροτεχνολογικών μηχανήματων στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας, μεταξύ των οποίων και της Λάρισας. Με την τροποποίηση της σύμβασης χρηματοδοτείται η προμήθεια και εγκατάσταση ειδικού κτιριακού εξοπλισμού και η διαμόρφωση κατάλληλων υποδομών για την λειτουργία του νέου ακτινολογικού εξοπλισμού. Πρόκειται για ένα έργο που ξεπερνά τα 7 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2022 με προφανή οφέλη για τους ασθενείς της περιφέρειας.  

 

Ο κ. Μαραβέγιας αναφέρθηκε επίσης στις διατάξεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας όπως μεταξύ άλλων, η παράταση έως 31/12/2021 των συμβάσεων εργασίας προσωπικού στο υπουργείο Υγείας, καθώς και ιατρών στον ΕΟΔΥ, η πρόσληψη ιατρών και νέου επικουρικού προσωπικού που θα καλύψει έκτακτες ανάγκες νοσοκομείων, η επίταξη ειδικού νοσοκομειακού εξοπλισμού για το ΕΣΥ, όπως και η υγειονομική κάλυψη ανασφαλίστων και ευάλωτων ομάδων.

 

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο βουλευτής στην παρέμβαση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη για τα μονοκλωνικά αντισώματα και την βελτίωση του πλαισίου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό προσωπικού σε κοινωνικές υπηρεσίες. Όπως είπε, παρά το γεγονός ότι ακόμη η θεραπεία για τα μονοκλωνικά αντισώματα δεν έχει λάβει όλες τις αναγκαίες εγκρίσεις, το ότι είχε θετικά αποτελέσματα σε πρόσφατες κλινικές δοκιμές οδήγησε στην πρόβλεψη της χορήγησης τους σε συγκεκριμένες περιπτώσεις πρώιμης νόσησης ασθενών covid. «Είναι μια προσπάθεια να πάρουμε το μέγιστο θεραπευτικό όφελος από τα μονοκλωνικά, χωρίς να δημιουργούμε υπερβολικές προσδοκίες από τη χρήση τους», είπε ο κ. Μαραβέγιας και πρόσθεσε ότι η στάση του Π. Πολάκη που επιμένει στα μονοκλωνικά αντισώματα σαν να είναι μαγική λύση, δίνει το λάθος μήνυμα στους πολίτες σε σχέση με τους εμβολιασμούς. 

 

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στις τροπολογίες με τις οποίες υλοποιούνται δυο δεσμεύσεις του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ που αφορούν την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Η πρώτη αφορά την αύξηση του αφορολόγητου για τις γονικές παροχές από τις 150.000 ευρώ που είναι σήμερα, στις 800.000 ευρώ, και η δεύτερη την επιδότηση της οικιακής κατανάλωσης φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας χαμηλής τάσης. Πρόκειται, όπως σημείωσε ο κ. Μαραβέγιας, για κρατική παρέμβαση συγκράτησης του ενεργειακού κόστους που θα καλύψει αναδρομικά τις καταναλώσεις από 1ης Σεπτέμβριου και θα αφορά όλους τους λογαριασμούς χαμηλής τάσης, νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας. 

 

Κωνσταντίνος Αρ. Μαραβέγιας

Βουλευτής Μαγνησίας

#social_media
Στοιχεία επικοινωνίας

Email
k.maravegias@parliament.gr

Διεύθυνση
Γραφείο Βόλου: Σωκράτους 26, 38221
Γραφείο Αθηνών: Μητροπόλεως 1, 10557
Τηλ.: 2421 102227, 2421 102228,
210 3217162