In Blog

Βέβαιος για την συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας, σε συνθήκες εξωτερικής ασφάλειας και εσωτερικής σταθερότητας που διασφαλίζουν η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε ο βουλευτής Μαγνησίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με αφορμή τη συμπλήρωση 3 χρόνων από τις εκλογές του 2019. «Μαζί θα καταφέρουμε να πάμε ψηλότερα την πατρίδα μας και τη Μαγνησία», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο κ. Μαραβέγιας. 

 

Πλήθος Βολιωτών ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του βουλευτή και έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Ακτή ΝΟΒ, στον Άναυρο, με τη συμμετοχή θεσμικών εκπροσώπων του κόμματος, αυτοδιοικητικών παραγόντων, επιστημονικών και παραγωγικών φορέων του Νομού.  Ο κ. Μαραβέγιας ευχαρίστησε για την παρουσία τους, την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη  Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Θ. Μόρα, τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικό και τον αντιδήμαρχο Δημ. Ραμματά, τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (ΔΕΕΠ)  Μαγνησίας Ν. Αθανασάκη, τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας Απ. Κουταρέλο, τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Βόλου Δ. Χατζή, τους προέδρους των ΔΗΜ.ΤΟ. Βόλου, Αλμυρού και Σκιάθου, Γ. Κατσίβελο, Δ. Αναστασίου και Γ. Λάζο αντίστοιχα, τους εκπροσώπους συνδικαλιστικών φορέων των ελεύθερων επαγγελματιών, εμπόρων, δασκάλων, καθηγητών, λιμενικών, πυροσβεστών, σωματείων της περιοχής (όπως της ΕΥΡΗΚΑ), κτηνοτρόφων του Αλμυρού, του σωματείου «Ιππόκαμπος», της Ε.Σ.ΠΕ.Ε Βόλου και Θεσσαλίας, όπως και όλους όσοι τον τίμησαν με την παρουσία τους. 

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η βουλευτής Α’ Πειραιά κ. Νόνη Δούνια, με τον κ. Μαραβέγια να την καλωσορίζει λέγοντας ότι έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Είναι και οι δυο νέοι βουλευτές, που δεν μένουν κρυμμένοι πίσω από τα γραφεία τους αλλά κρατούν ανοιχτή επικοινωνία με τους πολίτες και αφουγκράζονται τις ανάγκες της κοινωνίας. Νέοι άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονται διαρκώς δίπλα στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη.

 

Επικαλούμενος την ιατρική του ιδιότητα, ο κ. Μαραβέγιας τόνισε ότι στα 3 χρόνια της βουλευτικής του θητείας συνέχισε να αφιερώνει τον περισσότερο χρόνο και την ενέργεια του στους πλέον ευάλωτους συμπολίτες. «Υπηρετώ την ιατρική εδώ και 2 δεκαετίες. Αυτή παραμένει το σημείο αναφοράς μου και γι’αυτό συνεχίζω να βλέπω τη κοινωνική προσφορά σαν το πιο σημαντικό κομμάτι του ρόλου μου ως βουλευτή. Γιατί τα κοινωνικά προβλήματα δεν έχουν κομματικό χρώμα ούτε εξαφανίζονται μόλις γίνουν εκλογές. Υπάρχουν και ζητούν λύσεις από όλους μας. Λύσεις που εμείς οφείλουμε να δίνουμε δικαιώνοντας την εμπιστοσύνη σας», τόνισε ο βουλευτής.

 

Στη συνέχεια, προχώρησε σε πολιτικό απολογισμό της τελευταίας 3ετίας υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα είχε την αγαθή τύχη να βρίσκεται στα δύσκολα αυτά χρόνια -ιδιαίτερα μετά το 2020- στο τιμόνι της, ένας άνθρωπος ικανός και σοβαρός όπως ο Κ. Μητσοτάκης. «Προσωπικά δεν μπορώ ούτε καν να φανταστώ τι θα γινόταν, αν στη θέση του βρισκόταν ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ…», σχολίασε ο βουλευτής.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η χώρα μας έχει πλέον αξιόπιστη φωνή και βρίσκεται στο διεθνές προσκήνιο, χτίζοντας ισχυρές συμμαχίες με εταίρους όπως οι ΗΠΑ και η Γαλλία. Η Ν.Δ. θωράκισε την εθνική άμυνα, πέτυχε την αντιστροφή της φορολεηλασίας του ΣΥΡΙΖΑ, καταργώντας πλήθος φορολογικών επιβαρύνσεων και ασφαλιστικών βαρών για τους εργαζόμενους, μειώνοντας κατά 1/3 τον ΕΝΦΙΑ, χαμηλώνοντας τον φόρο εισοδήματος, αυξάνοντας το αφορολόγητο και φέρνοντας νέες εκπτώσεις φόρων. Επίσης, κατήργησε την εισφορά αλληλεγγύης για τους μισθωτούς και αύξησε -μόνο για το 2022 δυο φορές- τον κατώτατο μισθό. Στήριξε τους συνταξιούχους και τους αγρότες, επιχείρησε να βάλει τάξη στο σύστημα Υγείας, ενίσχυσε όλους τους επαγγελματίες και νοικοκυριά με 43 δισεκατομμύρια ευρώ, ξεκινώντας με την κρίση της πανδημίας. 

 

Ο κ. Μαραβέγιας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις παρεμβάσεις που έχει ήδη δρομολογήσει η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη για τους επόμενους 12 μήνες, με κεντρικό στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων με καλούς όρους εργασίας, απολαβών και προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης. «Αυτός είναι και ο στόχος της ΝΔ, ο οποίος όμως μπορεί να υπηρετηθεί με μια και μόνη προϋπόθεση. Την συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας που ξεκινήσαμε πριν 3 χρόνια, μέσα σε συνθήκες εξωτερικής ασφάλειας και εσωτερικής σταθερότητας», τόνισε και πρόσθεσε ότι αυτό τον συνδυασμό, όπως έχει δείξει η εμπειρία μετά το 2015, ο μόνος που μπορεί να τον προσφέρει είναι ο Κ. Μητσοτάκης. 

 

«Κανείς δεν θέλει να ξαναζήσει την εφιαλτική 5ετία του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά όταν έχουμε δει τι σημαίνει σοβαρή και υπεύθυνη διακυβέρνηση από τη ΝΔ. Γι’ αυτό όλοι μας συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον πρωθυπουργό που οδηγεί τη χώρα με ασφάλεια, σε πιο ήρεμα νερά. Κι εγώ προσωπικά δεσμεύομαι να συνεχίσω να βρίσκομαι 100% δίπλα σας. Γιατί μόνο μαζί θα καταφέρουμε να πάμε ψηλότερα την πατρίδα μας και τη Μαγνησία», κατέληξε ο κ. Μαραβέγιας. 

 

 

Κωνσταντίνος Αρ. Μαραβέγιας

Βουλευτής Μαγνησίας

#social_media
Στοιχεία επικοινωνίας

Email
k.maravegias@parliament.gr

Διεύθυνση
Γραφείο Βόλου: Σωκράτους 26, 38221
Γραφείο Αθηνών: Μητροπόλεως 1, 10557
Τηλ.: 2421 102227, 2421 102228,
210 3217162