In Blog, Newsletter, Οκτώβριος 2022

Είναι γνωστή η κακή σχέση του πολλάκις καταδικασθέντα για συκοφαντική δυσφήμιση κ. Πολάκη με την αλήθεια. Δεν περίμενα όμως την ίδια στάση από άλλα – υποτίθεται σοβαρά και εγγράμματα – στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως και ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης του. Όχι μόνο υιοθέτησαν τα σε βάρος μου ψέματα Πολάκη αλλά συνεχίζουν να τα διαδίδουν παρά την ξεκάθαρη απάντηση μου και τα αυταπόδεικτα δεδομένα.

 Γι’αυτό αναγκάζομαι να ξανακαταστήσω σαφές και ελπίζω αυτή τη φορά αντιληπτό από το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ ότι:

  • είναι απόλυτα ψευδής και συκοφαντικός ο ισχυρισμός τους ότι δήθεν «συμμετείχε ο βουλευτής Μαραβέγιας σε εταιρεία που χρηματοδοτήθηκε από τον Αναπτυξιακό νόμο κατά παράβαση του Συντάγματος». Πρόκειται απλά για κορυφαία πλαστογραφία του ΣΥΡΙΖΑ.
  • είναι απόλυτα ψευδής και συκοφαντικός ο ισχυρισμός τους ότι δήθεν «εισέπραξε 4,2 εκατομμύρια ευρώ από το Δημόσιο η μονοπρόσωπη ΙΚΕ» της συζύγου μου. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ, είτε από τον Αναπτυξιακό είτε από οπουδήποτε αλλού! Πρόκειται ξανά για Πολακισμό του χειρίστου είδους.
  • είναι απόλυτα ψευδής και συκοφαντικός ο ισχυρισμός τους ότι εγώ ή η σύζυγός μου «ζήτησε και πήρε δάνειο ή προέγκριση από τράπεζα» για να καλύψει την ίδια συμμετοχή του Αναπτυξιακού. Η αλήθεια είναι ότι ούτε εγώ, ούτε η γυναίκα μου ζητήσαμε ποτέ για τέτοιο σκοπό -από οιανδήποτε τράπεζα- δάνειο ή προέγκριση δανείου. Φαίνεται ότι ο κ. Πολάκης μπερδεύτηκε με την δική του υπόθεση δανειοδότησης από την Τράπεζα Αττικής όταν ήταν υπουργός, με την διαφορά ότι εκείνος και ζήτησε και εισέπραξε τα λεφτά…

Κι επειδή όλα όσα ισχυρίστηκαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυταπόδεικτα ψέματα, τώρα με συκοφαντούν «γυρίζοντας» τα, για να δημιουργήσουν σύγχυση στην κοινή γνώμη. Έτσι το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ υπαινίσσεται ότι εγώ ως βουλευτής:

  • δήθεν επηρέασα τη διαδικασία ένταξης σχεδίων στον Αναπτυξιακό. Όπως όμως επανέλαβε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο του Σκαϊ ο αρμόδιος υπουργός κ. Γεωργιάδης, όλα τα σχέδια που υπεβλήθησαν για τη συγκεκριμένη προκήρυξη εγκρίθηκαν από το υπουργείο Ανάπτυξης, χωρίς να απορριφθεί ούτε ένα!
  • δήθεν απευθύνθηκα «σε κάποιον στη Λάρισα για χρηματοδότηση», ο οποίος υποτίθεται ότι κρύβεται πίσω από την υπόθεση. Εδώ φαίνεται η απελπισία του κ. Πολάκη που κατασκεύασε καθ’ ολοκληρία την φανταστική αυτή ιστορία και την είδε μέσα σε λίγες ώρες να καταρρέει. Γι’ αυτό τώρα πλασάρει το νέο σενάριο του φανταστικού «κρυφού χρηματοδότη» που βέβαια ούτε στη Λάρισα υπάρχει, ούτε πουθενά αλλού, παρά μόνο στο μυαλό του κ. Πολάκη.

Ο ίδιος βέβαια γνωρίζει που θα καταλήξουν όλα αυτά από τις προηγούμενες τραγικές για εκείνον δικαστικές εξελίξεις σε άλλες υποθέσεις συκοφαντικής δυσφήμισης σειράς στελεχών της ΝΔ και όχι μόνο. Όμως σε ό,τι αφορά τους -ευτυχώς λίγους- πολιτικούς και δημοσιογραφικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζουν την εκστρατεία συκοφαντικής δυσφήμισης μου και μάλιστα δια του Τύπου, οφείλω να τους ενημερώσω ότι αν δεν ανακαλέσουν άμεσα και δημόσια τα παραπάνω ψεύδη θα έχουν την ίδια τύχη με τον κ. Πολάκη. Ελπίζω ότι τουλάχιστον οι άλλοι συνάδελφοι βουλευτές δεν θα εμφανιστούν κατά την συζήτηση της άρσης ασυλίας τους παρακαλώντας τη Βουλή να τους σώσει, όπως έκανε ο κ. Πολάκης.

 

Κωνσταντίνος Αρ. Μαραβέγιας

Βουλευτής Μαγνησίας

#social_media
Στοιχεία επικοινωνίας

Email
k.maravegias@parliament.gr

Διεύθυνση
Γραφείο Βόλου: Σωκράτους 26, 38221
Γραφείο Αθηνών: Μητροπόλεως 1, 10557
Τηλ.: 2421 102227, 2421 102228,
210 3217162