In Blog, Uncategorized

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι και οι κατασκευαστές εξαιτίας της κρίσης του κορωνοϊού, ενημερώθηκε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, κατά τη διάρκεια διαδοχικών τηλεδιασκέψεων που είχε χθες με τους εκπροσώπους των δύο κλάδων.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Ν. Οντόπουλος αναφέρθηκε καταρχάς στα αισιόδοξα μηνύματα που έλαβαν οι έμποροι με το άνοιγμα των καταστημάτων, την περασμένη Δευτέρα, και υπογράμμισε την ανάγκη να διατηρηθεί το θετικό κλίμα στην αγορά, προκειμένου να αμβλυνθούν οι συνέπειες από το «λουκέτο» του προηγούμενου διαστήματος.

Ο εμπορικός κόσμος, όπως είπε, αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα ρευστότητας, καθώς έμεινε αδιάθετο το εμπόρευμα, ενώ την ίδια ώρα πρέπει να προχωρήσει σε νέες προμήθειες. Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε την παρέμβαση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να προωθηθούν τα αναγκαία χρηματοδοτικά εργαλεία για την επιβίωση των επιχειρήσεων και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τονίστηκε, μεταξύ άλλων, η ανάγκη δημιουργίας e-shops, αν δυνατόν απ’ όλους τους εμπόρους και, επίσης, η σημασία της στήριξης του τουρισμού στη χώρα μας, δεδομένου ότι επηρεάζει άμεσα τους τζίρους στην αγορά.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του Σωματείου Κατασκευαστών Νομού Μαγνησίας χαρακτήρισαν θετική κίνηση την απαλλαγή ΦΠΑ για νέες και παλιές άδειες, ωστόσο υπογράμμισαν την ανάγκη παροχών προς όλους τους επαγγελματικούς κλάδους που πλήττονται από την πανδημία, υποστηρίζοντας πως μόνο έτσι θα μπορέσει να κινηθεί συνολικά η οικονομία και η αγορά.

Επιπλέον, ζήτησαν να λυθεί χωρίς άλλη καθυστέρηση το πρόβλημα που αφορά τους όρους δόμησης Πηλίου, να υπάρξει ενίσχυση του προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ», να ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης του επιχειρηματικού δανεισμού, ευνοϊκότερης φορολογίας των ενοικίων και μείωσης της γραφειοκρατίας για τις μεταβιβάσεις ακινήτων.

Ο κ. Μαραβέγιας υπογράμμισε ότι βασική πολιτική της Κυβέρνησης και σταθερή κεντρική επιδίωξή της είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας και η επιβίωση των επιχειρήσεων που πλήττονται. Στο πλαίσιο αυτό έχουν ληφθεί μέτρα στήριξης εργαζομένων, επιχειρήσεων και ανέργων, ενώ παράλληλα έχουν δοθεί εργαλεία στις τράπεζες, με σκοπό να διοχετεύσουν ρευστότητα στην ελληνική επιχειρηματικότητα, μικρή, μεσαία και μεγάλη. «Στόχος των πρωτοβουλιών αυτών είναι να αποτελέσουν το καύσιμο για την επανεκκίνηση της οικονομίας», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε ότι από την πλευρά του θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για την προώθηση λύσεων στα επιμέρους θέματα που τέθηκαν από τους δυο φορείς.

Τέλος, ο κ. Μαραβέγιας είχε χθες τηλεδιάσκεψη με την υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, με την οποία συζήτησε για την επανέναρξη της λειτουργίας των σχολείων αλλά και για τις αλλαγές που προωθούνται με το νέο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο.

Κωνσταντίνος Αρ. Μαραβέγιας

Βουλευτής Μαγνησίας

#social_media
Στοιχεία επικοινωνίας

Email
k.maravegias@parliament.gr

Διεύθυνση
Γραφείο Βόλου: Σωκράτους 26, 38221
Γραφείο Αθηνών: Μητροπόλεως 1, 10557
Τηλ.: 2421 102227, 2421 102228,
210 3217162