In Blog

Κορυφαία πράξη της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την στήριξη της ελληνικής κοινωνίας, χαρακτήρισε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, την αύξηση των κρατικών δαπανών με την αναθεώρηση του προϋπολογισμού για το 2022. Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με αντικείμενο την ενσωμάτωση οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελληνική νομοθεσία, στο οποίο συμπεριλήφθηκαν σημαντικές τροπολογίες, ο κ. Μαραβέγιας υπογράμμισε ότι δίνονται πρόσθετες πιστώσεις ύψους 2,6 δισεκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση της τριπλής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα: υγειονομικής, ενεργειακής και προσφάτως της πληθωριστικής πίεσης, την οποία δέχονται διεθνώς όλα τα κράτη και, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, προκαλεί προβλήματα σε επιχειρήσεις, παραγωγούς και νοικοκυριά.

 

«Αναγνωρίζοντας η κυβέρνηση ότι οι επάλληλες κρίσεις δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν χωρίς την κρατική παρέμβαση, συνεχίζει να προσφέρει πόρους τόσο στην οικονομία όσο και στην κοινωνία προκειμένου να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις τους», τόνισε ο βουλευτής και πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια συνεπή πολιτική, η οποία ξεκίνησε με την αντιμετώπιση της πανδημίας το 2020, επεκτάθηκε με την επιδότηση του αυξημένου ενεργειακού κόστους από τον Σεπτέμβριο του 2021 και συνεχίζεται με την προπληρωμένη κάρτα καυσίμων κίνησης και τον διπλασιασμό της κρατικής επιδότησης φυσικού αερίου για τον Απρίλιο.

 

Ο κ. Μαραβέγιας επισήμανε ότι για την αντιμετώπιση των επόμενων προκλήσεων, προβλέπονται  αυξημένες πιστώσεις κατά 2 δισ. ευρώ του τακτικού προϋπολογισμού και 600 εκατ. ευρώ επιπλέον για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Σημείωσε, μάλιστα, ότι αυτές οι νέες δυνατότητες για την Ελλάδα δεν ήταν αυτονόητες. Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι εκείνη που δημιούργησε τον αναγκαίο δημοσιονομικό χώρο: 1) Κινητοποιώντας τον τομέα των κατασκευών με την ριζική μείωση του ΕΝΦΙΑ και τον μηδενισμό του ΦΠΑ, 2) Αποπληρώνοντας τα δάνεια του ΔΝΤ, γεγονός που συνεπάγεται εξοικονόμηση 230 εκατ. ευρώ από τόκους και 3) Λαμβάνοντας την πρώτη πληρωμή από το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 3,6 δισ. Ευρώ, πέραν της προκαταβολής των 4 δισ. ευρώ, ενώ ήδη «τρέχουν» έργα ενταγμένα στο Ταμείο Ανάκαμψης συνολικού προϋπολογισμού άνω των 8,5 δισ. ευρώ. 

 

«Με την αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου ευρωπαϊκού πόρου και κινητροδότηση όλων των παραγωγικών τομέων της οικονομίας, δημιουργούμε μηχανισμούς ανάσχεσης των κρίσεων και στήριξης της ελληνικής κοινωνίας. Χωρίς τις φοροεπιδρομές που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ αφαιμάζοντας τους φορολογούμενους και χωρίς να εξαϋλώνουμε το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για να εμφανίζουμε λογιστικά πλεονάσματα», υπογράμμισε ο κ. Μαραβέγιας και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη πολεμάει την κρίση με την δημιουργία νέων υποδομών και την προσέλκυση ξένων επενδυτών, μοχλεύοντας εγχώρια και διεθνή κεφάλαια τα οποία φέρνουν εν μέσω μιας οξύτατης παγκόσμιας κρίσης, και νέες θέσεις εργασίας στη χώρα. 

 

Σχολιάζοντας τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΖΑ δεν αναγνωρίζει την προσπάθεια που γίνεται και αρκείται να καταδικάζει δημόσια την «κακιά ΝΔ» με κενές περιεχομένου αριστερές διακηρύξεις. Στον αντίποδα των κούφιων λέξεων, η Ν.Δ. επιλέγει τις πράξεις, τη σοβαρότητα και την ευθύνη, την σωστή δηλαδή πλευρά της ιστορίας όπου διαχρονικά βρίσκεται η ΝΔ.

 

Κλείνοντας, ο βουλευτής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην τροπολογία με την οποία απαλλάσσονται πλήρως από το τέλος επιτηδεύματος τόσο οι αγρότες του κανονικού καθεστώτος ΦΠΑ όσο οι αλιείς, και για το φορολογικό έτος 2021, όπως έγινε και τα 2 προηγούμενα χρόνια. «Η νέα επέκταση των φορολογικών ελαφρύνσεων για τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, αποδεικνύει πως η ΝΔ παραμένει δίπλα στους αγρότες. Το ίδιο γεγονός ανέδειξαν πριν λίγες μέρες και οι προκηρύξεις 5 νέων χρηματοδοτικών προγραμμάτων συνολικής ενίσχυσης 510 εκατ. ευρώ του πρωτογενή τομέα, που αφορούν πλήθος έργων πνοής για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα και τα συλλογικά αγροτικά σχήματα που η ΝΔ στήριξε από την αρχή και θα συνεχίσει έμπρακτα να στηρίζει». 

 

Κωνσταντίνος Αρ. Μαραβέγιας

Βουλευτής Μαγνησίας

#social_media
Στοιχεία επικοινωνίας

Email
k.maravegias@parliament.gr

Διεύθυνση
Γραφείο Βόλου: Σωκράτους 26, 38221
Γραφείο Αθηνών: Μητροπόλεως 1, 10557
Τηλ.: 2421 102227, 2421 102228,
210 3217162