In Blog

Τα ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους της Μαγνησίας, τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση που είχε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας με το προεδρείο της ΟΕΒΕΜ, την Δευτέρα στα γραφεία της Ομοσπονδίας. 

 

Ο κ. Μαραβέγιας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και, επικαλούμενος τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, τόνισε χαρακτηριστικά ότι επικεφαλίδα των όσων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είναι «Ζήτω ο ιδιωτικός τομέας». 

 

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών -για εργοδότες και εργαζομένους- κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2022, στην απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης και για το 2022, στις επιστρεπτέες προκαταβολές, τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, καθώς και στην επέκταση των προγραμμάτων ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και ΓΕΦΥΡΑ. 

 

Από την πλευρά της η πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ κ. Δωροθέα Καναβιτσά σημείωσε καταρχάς ότι η αύξηση στην τιμή του ρεύματος θα πρέπει να ισχύσει όχι μόνο για τα χαμηλά τιμολόγια, αλλά και για τα μεσαία και τα υψηλά, ενώ παρατήρησε επίσης ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για τα ασφαλιστικά συσσωρευμένα χρέη. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της εστίασης εξαιτίας του παρατεταμένου lockdown και υπογράμμισε την ανάγκη να δοθεί παράταση στο μέτρο των αναστολών τουλάχιστον για την εστίαση. 

 

Στη συζήτηση που ακολούθησε, μέλη του Δ.Σ. της ΟΕΒΕΜ ζήτησαν μεταξύ άλλων αύξηση των κατώτατων μισθών και στοχευμένες χρηματοδοτικές ενισχύσεις, ενώ έθεσαν ακόμη το ζήτημα των τραπεζικών προμηθειών και των επιδοτήσεων για τη δημιουργία e-shops. 

 

Ο βουλευτής κατέγραψε τις προτάσεις της ΟΕΒΕΜ και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα στον επιχειρηματικό κόσμο. Τόνισε, συγκεκριμένα, ότι στόχος είναι να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσω των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

 

 

 

 

Κωνσταντίνος Αρ. Μαραβέγιας

Βουλευτής Μαγνησίας

#social_media
Στοιχεία επικοινωνίας

Email
k.maravegias@parliament.gr

Διεύθυνση
Γραφείο Βόλου: Σωκράτους 26, 38221
Γραφείο Αθηνών: Μητροπόλεως 1, 10557
Τηλ.: 2421 102227, 2421 102228,
210 3217162