In Blog

Τη λήψη μέτρων υπέρ των μισθωτών σχολικών κυλικείων ζητεί εκ νέου με Αναφορά του προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδη, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.  

 

Η Αναφορά του κ. Μαραβέγια βασίζεται σε σχετική επιστολή του Σωματείου Μισθωτών Κυλικείων Δημοσίων Σχολείων Ν. Μαγνησίας, στην οποία επισημαίνεται ότι παρά την έναρξη κανονικής λειτουργίας των σχολείων, οι επαγγελματίες των σχολικών κυλικείων συνεχίζουν με δυσκολία να επιβιώνουν. Οι απουσίες των μαθητών από τα σχολεία, είτε λόγω ασθένειας, είτε λόγω φόβου, μειώνουν δραματικά τον τζίρο των κυλικείων, την ώρα που οι επαγγελματίες βρίσκονται αντιμέτωποι με οφειλές δυο ετών. Ασφαλιστικά, φορολογικά και χρέη προς το Δήμο συνεχίζουν να αυξάνονται, ενώ σύντομα θα πρέπει να ανταποκριθούν στην αποπληρωμή των επιστρεπτέων προκαταβολών.

 

Στο πλαίσιο αυτό, το Σωματείο επαναφέρει το αίτημα των μελών του για απαλλαγή των εκμεταλλευτών σχολικών κυλικείων από την υποχρέωσή τους να καταβάλουν το 40% του μισθώματος και για το σχολικό έτος 2021-2022, όπως έγινε και κατά το σχολικό έτος 2020-21, για τα σχολικά κυλικεία όλης της χώρας.

 

Με την κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον κ. Βορίδη, ο βουλευτής κ. Μαραβέγιας ζητεί να εξεταστεί άμεσα η δυνατότητα ικανοποίησης του αιτήματος, δεδομένου ότι ο κλάδος έχει πληγεί σημαντικά εξαιτίας της πανδημίας και είναι επιτακτική ανάγκη να στηριχθούν τα μέλη του, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους.

 

Κωνσταντίνος Αρ. Μαραβέγιας

Βουλευτής Μαγνησίας

#social_media
Στοιχεία επικοινωνίας

Email
k.maravegias@parliament.gr

Διεύθυνση
Γραφείο Βόλου: Σωκράτους 26, 38221
Γραφείο Αθηνών: Μητροπόλεως 1, 10557
Τηλ.: 2421 102227, 2421 102228,
210 3217162