In Blog

 

Η λειτουργία του Παρατηρητηρίου Τουρισμού Βορείων Σποράδων ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Σκιάθο, με τη συμμετοχή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Μαραβέγια, της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Δωροθέας Κολυνδρίνη και του δημάρχου Σκιάθου κ. Θοδωρή Τζούμα. 

 

Η σύσκεψη οργανώθηκε σε συνέχεια των πρόσφατων συναντήσεων του κ. Μαραβέγια με την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού, η οποία συνέστησε την εμπλοκή στο εγχείρημα και του Β΄ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η κ. Κολυνδρίνη έδειξε ενδιαφέρον να συμμετάσχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Παρατηρητήριο Τουρισμού και συζητήθηκαν οι τρόποι της συνεργασίας, όπως και οι βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν για τη διατήρηση του ανώνυμου και την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

 

Υπενθυμίζεται ότι η δημιουργία του Παρατηρητηρίου στις Βόρειες Σποράδες στηρίχθηκε σε μια πρωτοβουλία του κ. Μαραβέγια και υλοποιήθηκε από μέλη του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με υπεύθυνους καθηγητές τους κ. Στάθη Βελησσαρίου και κ. Θωμά Πούλιο. Οι κ.κ. Μαραβέγιας και Πούλιος παρουσίασαν τα πρώτα συμπεράσματα από την πιλοτική λειτουργία του Παρατηρητηρίου Τουρισμού Βορείων Σποράδων, στον υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια και τη Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Βίκυ Λοΐζου, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Μάλιστα, ο κ. Κικίλιας είχε δεσμευτεί στη συνάντηση αυτή ότι σε συνεργασία της κυβέρνησης με τους δύο βαθμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα αναζητηθούν χρηματοδοτικά εργαλεία που θα εξασφαλίσουν την επιβίωση του εγχειρήματος.

 

Σημειώνεται ότι η σύσκεψη στη Σκιάθο οργανώθηκε με αφορμή την επίσκεψη στο νησί τόσο του κ. Μαραβέγια όσο της κ. Κολυνδρίνη, για τη γιορτή της Παναγίας Εικονίστριας.  

 

Ο κ. Μαραβέγιας είχε, επίσης, συνάντηση με τα στελέχη της ΔΗΜ.Τ.Ο. Σκιάθου, με τα οποία συζήτησε για τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές, την πορεία του κόμματος προς το συνέδριο, αλλά και για τα προβλήματα του νησιού, για τα οποία δεσμεύτηκε να συμβάλει στην εξεύρεση λύσεων.

 

 

Κωνσταντίνος Αρ. Μαραβέγιας

Βουλευτής Μαγνησίας

#social_media
Στοιχεία επικοινωνίας

Email
k.maravegias@parliament.gr

Διεύθυνση
Γραφείο Βόλου: Σωκράτους 26, 38221
Γραφείο Αθηνών: Μητροπόλεως 1, 10557
Τηλ.: 2421 102227, 2421 102228,
210 3217162